Családireceptkönyv.hu

Szezámos csirke káposztával


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 2 csirkemellfilé, 1 cm-es darabokra vágva
• 270 g zöld káposzta, vékonyra szeletelve
• 270 g kelkáposzta, apróra vágva
• 1 közepes vöröshagyma, félbe vágva és vékonyra szeletelve
• 1 evőkanál friss gyömbér, lereszelve
• 2 közepes gerezd fokhagyma, aprítva
• 1,2 dl + 2 evőkanál csirkealaplé
• 1 teáskanál kurkuma
• 1 teáskanál őrölt koriander
• 1 doboz kockára vágott paradicsom konzerv
• 2 evőkanál rizsecet
• 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
• újhagyma zöldje, apróra vágva
• 1 evőkanál szezámmag
• só és fehér bors ízlés szerint

Elkészítés:


1. Készítsük elő, szeleteljük fel a fenti hozzávalókat.
2. Egy rozsdamentes acél serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál csirkealaplevet. Amikor az alaplé forrni kezd, adjuk hozzá a vöröshagymát, majd fedő nélkül, alacsony/közepes lángon, folyamatosan kevergetve pároljuk körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd pároljuk még 1 percig.
3. Adjuk hozzá a csirkehúsdarabokat, majd főzzük pár percig. Tegyük bele a kurkumát és a koriandert, majd keverjük jól össze a csirkével. Adjuk hozzá a kelkáposztát is. Főzzük tovább pár percig, miközben folyamatosan kevergetjük.
4. Adjuk hozzá a maradék alaplevet, majd forraljuk fel magas hőfokon. Csökkentsük a hőfokot, majd pároljuk alacsony lángon körülbelül 3 percig, párszor megkeverve.
5. Dobjuk bele a zöld káposztát, a kockára vágott paradicsomot és az ecetet, majd főzzük további 4 percig. Vegyük le a tűzről, locsoljuk meg olívaolajjal, majd szórjunk rá sót és fehér borsot.
6. Szeletelt újhagymával és szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött kenyércipó
Töltött kenyércipó

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
CIKK MEGOSZTÁSA    EXEK AZ ÉDENBEN Exek az édenben F
CIKK MEGOSZTÁSA EXEK AZ ÉDENBEN Exek az édenben F

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg alaposan. Tégy fel egy fazékban vizet forrni. Ha lobog, dobj hozzá sót, majd rakd bele a karfiolt. Főzd öt perc alatt félpuhára. Utána szűrd le,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülökpörkölt
Csülökpörkölt

. „Baranyában, Tolnában mondják azt, hogy »halasan« főznek pörköltet: úgy, mint a halászlét. Hagymapirítás nélkül, hideg vízben kezdik el főzni a húst a bográcsban a fűszerekkel, f...

Elkészítési idő: 3.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rakott krumpli
Rakott krumpli

A krumplit annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Hozzáadunk 1 evőkanál sót (ettől ízletesebb lesz), és a forrástól számított 20 percig, fedő alatt, szelíd tűzön puhára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk