Családireceptkönyv.hu

Forró sonkás ,sajtos tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 tekercs friss pizza tészta (Tante Fanny), 12szelet vékony sonka, 12 szelet vékony sajt ; a mázhoz: 8 evőkanál vaj, 2 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál Worcestershire szósz, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 evőkanál mák




Elkészítés:


A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk.

A pizza tésztát egy nagy vágódeszkára vagy tiszta munkalapra tesszük.
Egyenletesen befedjük a sonkaszeletekkel.
Betakarjuk a sajtlapokkal.
A hosszabbik oldaláról szorosan feltekerjük. 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk.


A tekercseket az előkészített tepsibe tesszük.
Egy lábasban közepes lángon melegíteni kezdjük a mártás hozzávalóit, közben habverővel kevergetjük.
Amikor már sima, olvadt máz lesz belőle, egyenletesen elosztva a tekercsekre öntjük.


(Ha később szeretnénk megsütni, tegyük a hűtőbe.)
Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.



Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Toros káposzta
Toros káposzta

Egy nagyobb fazékba rétegezzük a hozzávalókat. Alulra tesszük a káposzta felét, arra kerül a nagyobb darabokra vágott vegyes sertéshús. Erre kerül rá a maradék káposzta, egyenletes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Rakott krumpli 2 - OK
Rakott krumpli 2 - OK

1. A krumplit meghámozzuk és karikára vágjuk. 2. A kolbászt és a tojást felszeleteljük. 3. A tejfölt az olajjal, a sóval és a pirospaprikával lábosba mérjük és kevergetve fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Rakott cukkínis palacsinta
Rakott cukkínis palacsinta

1. A cukkiniket megmossuk, majd miután végeiket lecsaptuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Ha vastag a cukkini héja, csak akkor kell meghámozni. 2. A tojásokat felverjük, megsóz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bableves csipetkével
Avatar Marika Varga Traditional Romani-Food Kedvelnék
Bableves csipetkével

Fejtet babot 4-liter vízbe fel rakom, és 40-percig főzöm, hagymát vékonyra szeletelem és két kanál olajon megpuhítom, hozzá adom a felkarikázott kolbászt, kockára vágott sonkát, é...

Elkészítési idő: 10/perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk