Családireceptkönyv.hu

Szabolcsi töltött káposzta (füstölt csülökkel)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertés darált hús
1/4 kg rizs
2-3 fej vöröshagyma
zsír
pirospaprika

bors
1 doboz sűrített paradicsom
1 üveg paradicsomlé
1 kisebb füstölt csülök
füstölt szalonna
3 közepes fej édes káposzta
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz.

A hagymákat zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), ráöntöm a húsra és a rizsre. Hozzáadom a sűrített paradicsomot, a sót, a borsot és az összezúzott fokhagymákat. Az egészet kézzel jól összedolgozom.

A káposzták közepét kivágom, forró, de nem lobogó vízbe helyezem fejjel lefelé.

A forró víztől a levelek leválnak a káposztáról, megpuhulnak, majd sorban kiszedem őket. A levelekről a csumát levágom, a közepénél kétfelé hasítom, majd a tölteléket belerakom úgy, hogy kicsi, tölcsér alakú formákat kapjak. Nem kell túl szorosra tekerni, hogy a rizsnek maradjon helye dagadni. Igyekszem minél kisebb káposztákat készíteni.

A megmaradt káposztaleveleket laskára, illetve hosszú csíkokra vágom, a fazék (vagy bogrács) aljára lerakom, majd megszórom egy maréknyi apróra vágott pirított szalonnával, és sorban lerakom a töltött káposztákat.

A csülköt kisebb darabokra vágom és minden sor káposztára rakok egy sor csülköt. A végén felöntöm vízzel hígított paradicsomlével majd készre főzöm.

Szabolcsi töltött káposzta (füstölt csülökkel)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túrófánk
Túrófánk

A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig s...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis burgonya fűszeres szószban
Tepsis burgonya fűszeres szószban

Hámozzuk meg és főzzüka burgonyát 15 percig sós vízben, majd szűrjük le. Olajozzunk ki egy hőálló tálat, majd karikázzuk bele a burgonyát. Tegyük bele a tejfölbe a le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Töltött káposzta (csak gombóccal)
Töltött káposzta (csak gombóccal)

1. A szalonnát apró kockákra vágom, a hagymát, fokhagymát szintén. A csülökről lefejtem a húst és csíkokra vágom, a rizst megmosom. 2. A felaprított szalonnát elkezdem sütni, ha k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csőben sült krumpli
Csőben sült krumpli

A krumplit megpucolom, kockákra vágom és sós vízben megfőzöm. Vajat olvasztok, beleszórom a lisztet, kicsit pirítom, majd lassan felöntöm gyakori kevergetés mellett forró tejjel. S...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk