1 db sertéscsülök
3 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 ek.só
10 szem egész bors
80 dkg burgonya
4 kanál étolaj
A csülköt hideg vízbe felrakjuk főni,ha felforrt habozzuk le és adjunk hozzá egész borsot,sót,fokhagymát és egy fej hagymát.Addig főzzük a csülök,amíg puha nem lesz és ki nem fordul a csont.
Ha ez megtörtént ,akkor kiemeljük a főzőléből.Közben a burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük.
A maradékhagymát felvágjuk cikkekre és kevés olajon megpirítjuk,kevés sóval és frissen őrölt borssal .
Vágjuk cikkekre a megfőzött burgonyát.Tepsit enyhén kenjük ki olajjal, rakjuk bele a cikkekre vágott burgonyát.
Majd szórjuk rá a megpirított hagymát,fektessük rá a megfőzött csülköt és locsoljuk meg egy kevés főzőlével.
Előmelegített sütőbe(kb200 fok) rakjuk és legalább 60 percig sütöm.Nagyon fontos ,hogy jó ropogósra süssük a csülköt.Mellé kínáljunk házi savanyúságot és jó hideg sört!
A májat megtisztítjuk, és kb 2 cm-es darabokra vágjuk. A zöldségeket szintén ekkorára, a vöröshagymát pedig apróra. Egy nagyobb serpenyőben olajon megfonnyasztjuk a vörösh...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA rizst sós vízben megfőzzk, a szalonnát felszeleteljük, majd zsírjára sütjük. Kivesszük, majd a visszamaradt zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát, paparikát és paradicsomot...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA zöldségeket megtisztítjuk, kis kockára vágjuk. A füstölt libamellet is apróra kockázzuk. A hagymát a füstölt libamellel libazsíron megfuttatjuk, majd a gerslit is hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElkészítése: A karfiolt sós-cukros vízzel leforrázzuk és jól lecsepegtetjük. A tojásokat megfőzzük és apró kockákra vágjuk. A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű