Hozzávalók:
• 1 kg darált hús
• egy fej vöröshagyma
• kevés pirospaprika
• 20 dkg sajt reszelve
• 2 kukoricakonzerv
• krumplipüré
A húst a hagymával és a paprikával pörköltnek elkészítjük, majd egy tepsi aljára tesszük.Rászórjuk a reszelt sajtot, beborítjuk a kukoricával és az elkészített krumplipürét rátesszük a tetejére. 180 C sütőben összesütjük.
A krumplit hajában megfőzzük, ha langyosra hűlt meghámozzuk és kisebb kockára vágjuk. A megfőtt virslit felkarikázzuk és a felvágott zöldhagymával együtt a krumplihoz adjuk. Az ala...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A virsliket hosszában négybe vágjuk, majd a csíkokat felezzük. A tésztát liszttel beszórt deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, megke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagetti tésztát bő, sós vízben kifőzöm. A hagymát apróra szeletelem, a szalonnát csíkokra vágom és olajon megpirítom. Ha megpirult, hozzáadom a főzőtejszínt és a fűszereket (a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés A krumplikat pucolás nélkül, alufóliába csomagolva megsütjük. Közben a krémtúrót, a bryndzát vagy juhtúrót a tejszínnel krémesre keverjük. A zöld fűszereket felap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű