1 kg sertéscomb
15 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 teáskanál házi darált pritamin paprika
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál étolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint majoránna
1 kávéskanál piros fűszerpaprika
1.5 kg burgonya
A combot megmossuk, csíkokra vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban az étolajon kisütjük, majd félre tesszük.
A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát is teszünk rá, majd a paradicsomot, darált paprikát, az apróra vágott fokhagymát. Majd egy kis vizet öntünk rá és fedő alatt puhára sütjük. Az elpárolgott vizet húslével is pótolhatjuk.
Amikor megsült, piros paprikával megszórjuk, a szalonna darabkákat bele keverjük. Míg sült a húsunk, menet közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vagdaljuk és forró olajban kisütjük. Az elkészült brassói pecsenyével összekeverjük és tálaljuk. Házilag eltelt savanyúsággal tálaltam.
A kifliket kettévágjuk és a végüket szintén levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel, vagy az ujjunkkal kivesszük. Íg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkarikáztzuk a halványító zellert és a cukkinit. A snidlinget és a petrezselymet apróra vágjuk. Összekeverjük a juhtúrót a tejföllel és a joghurttal. Egy nagy serpenyőben az olí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzd meg a rizst a szokásos módon. Melegíts fel egy serpenyőt, és olajozd meg. A csirkét és a brokkolit enyhén pirítsd meg. Add hozzá a barna rizst, és keverd össze. Szórd rá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két csomag pudingporból a hagyományos módon pudingot főzünk. Ha kész a puding, itt adjuk hozzá a folyékony édesítőt vagy cukrot. A rizshez hozzáadjuk a tojássárgáját, fehérjét f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű