1 kg sertéscomb
15 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 teáskanál házi darált pritamin paprika
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál étolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint majoránna
1 kávéskanál piros fűszerpaprika
1.5 kg burgonya
A combot megmossuk, csíkokra vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban az étolajon kisütjük, majd félre tesszük.
A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát is teszünk rá, majd a paradicsomot, darált paprikát, az apróra vágott fokhagymát. Majd egy kis vizet öntünk rá és fedő alatt puhára sütjük. Az elpárolgott vizet húslével is pótolhatjuk.
Amikor megsült, piros paprikával megszórjuk, a szalonna darabkákat bele keverjük. Míg sült a húsunk, menet közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vagdaljuk és forró olajban kisütjük. Az elkészült brassói pecsenyével összekeverjük és tálaljuk. Házilag eltelt savanyúsággal tálaltam.
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízbe tesszük, és kis lángon megfõzzük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha. Ha megfõtt hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsepe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsíron a hagymát fonnyasztottam, majd a tűzről levéve megszórtam 3 kávéskanál fűszerpaprikával, 1 kávéskanál borssal, 2 gerezd fokhagymát belenyomtam, ízlés szerint sóztam. Hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA feldarabolt (nem túl apró) hagmát megdinsztelem, ha pirulni kezd, hozzáteszem a feldarabolt gombát, és azzal pirítom. Sózom, borsozom. A sütőtál aljára szoktam tenni néhány szem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd kicsit a fokhagymát is megkapatjuk. 1 ág rozmaringot beledobva pár percig pároljuk, majd kiemeljük az ágat és felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű