Családireceptkönyv.hu

Sajttal töltött rántott gomba


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




50 dkg csiperkegomba
20 deka reszelt sajt
1 kisebb fej hagyma
1 zsemle
fél csokor petrezselyem
4 tojás
liszt
zsemlemorzsa
őrölt bors, só
olaj a sütéshez

Elkészítés:


Megtisztítjuk a gombákat, a szárukat kiszedjük. A hagymát és a gombák szárát apróra vágjuk, kevés olajon együtt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vágott petrezselymet is, majd hagyjuk kihűlni.
A zsemlét beáztatjuk, majd kicsavarjuk, belekeverünk két tojással, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és az egészet összedolgozzuk a kihűlt hagymás gombával. Ezzel a töltelékkel megtömjük a gombafejeket, majd hagyományos módon bepanírozzuk – tojás, liszt, prézli –, és forró olajban kisütjük.

Sajttal töltött rántott gomba

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Babragu
Babragu

Hagymát dinsztelünk, fokhagymával, házi zöldségkeverékkel és egy kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk, majd jöhet a kétféle zöldbab, sárgarépa, petrezselyem, zeller is, és párolj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Bakonyi húsgolyók
Bakonyi húsgolyók

Először a golyókat állítjuk össze. A darált húst egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk és egész apró golyókat formázunk. (Nekem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos tepsis krumpli
Sajtos tepsis krumpli

A krumplit megpucoljuk, majd 2,5-3 mm vastag karikára szeljük. Egy fazékban két csipet sóval,és annyi vízzel,hogy ellepje feltesszük a lángra, megfőzzük, vigyázzunk,hogy ne fő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk