Családireceptkönyv.hu

A tökéletes rakott káposzta így készül! Mi odavagyun


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposzta
20 dkg rizs
50 dkg darált sertéshús
20 dkg szalonna
1 vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
friss kapor
só, bors
olaj

Elkészítés:


A káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A rizst sós vízben megfőzzük. A szalonnát felszeleteljük, kisütjük, a zsírjában megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, megpároljuk. Majd a húst is hozzákeverjük, fűszerezzük és lassú tűzön készre pároljuk a ragut. Vizet csak akkor öntsünk alá, ha a paradicsom nem enged elég levet és tartunk tőle, hogy odaég. A káposztához keverjük a felaprított kaprot és a felét kiolajozott, hőálló edénybe simítjuk, ráhalmozzuk a rizst. Eloszlatjuk rajta a ragut, majd befedjük a maradék káposztával és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


Finom, laktató és szinte magától elkészül, ennél jobb recept nincs is!

A tökéletes rakott káposzta így készül! Mi odavagyun

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás halas rakott cukkini
Gombás halas rakott cukkini

Először is hagyom kiolvadni a halat és a gombámat. Aki frissen készíti a gombát, csupán annyit tegyen, hogy fedő alatt 15-20 perc alatt párolja meg a felszeletelt gombát, pici sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bácskai rizses hús
Bácskai rizses hús

Szaftos sertéspörköltet készítünk: a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük kevés zsiradékon, és hozzáadjuk a megtisztított, és felkockázott sertéshúst. Fehéredési...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nusika
Rakott krumpli
Rakott krumpli

A krumplit megmossuk és egy fazékba téve -hideg vízbe téve-megfőzzük,a forrástól számítva kb fél óra; villával megszúrva tudjuk meg,hogy puhára fött -? Tojásokat külön edényben fő...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Ementális burgonyafasírt
Ementális burgonyafasírt

Elkészítése: A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, a lisztet, az olajat és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk