Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lasagne Bolognese


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 nagyobb sárgarépa, petrezselyemzöld, 2 kanál olaj, 80 dkg darált marhahús, 2 kanál paradicsompüré, fél kiló friss paradicsom, só, bors, szárított bazsalikom és kakukkfű, 1.25 dl leves, 1.25 dl vörösbor, 4 kanál vaj, 4 kanál liszt, 8 dl tej, szerecsendió, 20 dkg lasagne tésztalap, reszelt parmezán ( vagy bármilyen sajt )

Elkészítés:


A vöröshagymát apró kockákra vagdossuk, összevágjuk a sárgarépát, a zeller zöldet és a petrezselyemzöldet. Az olajon megpirítjuk a darálthúst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz és a friss fűszernövényekkel, a levessel, a borral, hozzáadjuk a húshoz, és 50 percig főzzük.

Besamell mártás : 4 evőkanál vaj, 4 ek. liszt, 8 dl tej ( felesben lehet tejszínnel is készíteni, akkor bársonyosabb lesz a mártás ) Elkészítés : A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.A tészta lapokat nem kell előfőzni! Fontos, hogy a tepsi aljára tegyünk először egy kis besamellt. Ezután egy sor tésztát, majd a húsragút, erre besamell, tészta, ragú, besamell és így tovább amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetején csak tészta és besamell mártás legyen! Ezt szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal!

Lassú tűzön szép lassan átsütöttem, addig amíg a sajt meg nem pirult a tetején.

Lasagne Bolognese

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Temesvári csirkecsíkok
Temesvári csirkecsíkok

A vöröshagymát felkockázzuk, az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A csirkemellet felcsíkozzuk, a hagymás olajon fehéredésig sütjük. Megszórjuk a paprikával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sztrapacska
Sztrapacska

Nyers krumpli lereszel, leve kinyom (nem túlzottan) megsóz, annyi liszttel elkever, hogy nem túl lágy nokedli tésztát kapjunk. Kézzel deszkáról szoktam kiszaggatni (de nagy lyukú n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Tepsis csirkeragu
Tepsis csirkeragu

Duci csíkokra vágjuk a húst, negyedekre a krumplit, csíkokra a szalonnát, kockára a hagymát és negyedekre az apróbb gombát. Olajat öntünk a tepsibe és mindent belemerünk, megsózzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Kólás csirkecomb crock pot-ban
Kólás csirkecomb crock pot-ban

A krumplit negyedekre-félbe várjuk (mérettől függ), a hozzávalókat jól összekeverjük, a csirkét beleforgatjuk, bedörzsöljük. A krumplit a crock pot aljába tesszük, rá a csirkerésze...

Elkészítési idő: 4,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk