Családireceptkönyv.hu

Rakott Karfiol


Írta:

Elk. idő: 2-3 óra
Adag: 1 nagy tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Karfiol ( brokkoli) én mindig keverem a kettőt 1-1 db min.
Vagy lehet fagyasztott lényeg hogy ne spróroljátok ki.
Kb 50-75 dkg darált hús
20-30 dkg rizs
Víz
Só, Bors
Paradicsom, vagy paradicsompüré (1 kanál)
2 fej hagyma, 2-4 gerezd fokhagyma
Kömény izlés szerint
Alaplé
Pirospaprika
Ízlés szerint gulyáskrém, pirosarany
Kb 2 doboz Tejföl, fokhagymapor vagy fokhagymakrém

Elkészítés:


Sziasztok! Elhoztam nektek a világ legjobb kajáját amit ugy variálhatsz ahogy az neked a legjobb és ahogyan te szereted. Vágjunk is bele!
Főzd ki a rizst, lesd meg a rizsfőzés receptemet.
A karfiolt szedd kisebb rózsáira, a brokkolit is ha fagyasztott nincs vele igazából dolgod engedd ki egy kicsit.
Forralj fel egy nagy lábasban vizet (rakhatsz bele sót vagy vegetát) és lobogó forrásban lévő vízbe dobd bele 1-2 perc majd jeges (jéghideg vízben) hűtsd le őket (blansírozás).
Lényegében egy jo sűrű szaftos ragut kell készíteni a husiból (majdnem mint a bolognai).
A hagymát, fokhagymát vágd fel, vegyél egy edényt, olaj, majd mehet bele a hagyma és az üvegesre párolás ha ezzel megvagy, dobd hozzá a fokhagymát, és a darált húst is majd jöhet a pirítás.
Ha a husit kifehéredett akár kicsit oda is kapott egy néhány helyen, jöhet a paradicsom, vedd lejjebb a gázt és jöhet bele a paradicsompüré 1 kanál, Gulyáskrém és piros arany szintén 1-1 kanállal.
Keverd össze és öntsd fel alap lével vagy vízzel.
Egy kis főzés után tetejét (ahol a zsírréteg van) szórd meg pirospaprikával ha van akkor egy kis füstölt pirospaprika se rontja el sőt akár egy pici erőset is elbír.
Főzd közepes lángon kb 1 óráig legyen jó sűrű és szaftos ( én elszoktam keverni egy kevés keményítőt egy kis vízzel) hogy ne legyen híg ha ugy látom csak az a jo ragus állag.
Keverd össze a rizzsel.
Vegyél egy tálat a tejfölt keverd ki egy kevés vízzel sózd, borsozd meg (vegeta) rakj bele egy kevés fokhagymaport vagy krémet és nagyd le a kanalat mert olyan finom :D
Ha ezzel megvagy, a tepsi alját kiszoktam kenni vajjal egy pici zsemlemorzsa majd egy réteg karfiol.
Erre rétegezem a rizses szaftos ragut, és kenem meg egy réteg tejfólell.
Erre jöhet újból egy réteg karfiol és a maradék husis rizses ragu.
Ha jut még karfiol szórd a tetejére ha nem az sem baj kend meg tejfölell és rakd be a sütőbe 160-180 fokon úgy nagyjából 45-60 perce, ha már előmelegített.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt nem lehet túlságosan elrontani,
Készítheted bármivel legyen az Karfiol, Brokkoli, kelkáposzta, a lényeg hogy legyen belőle.
A lényeg hogy szaftos finom ízű ragut csinálj a többi már jön magától.

Én hagyma nagyhatalom vagyok ezekhez a kajákhoz elengedhetetlen
Én simán belerakok 3 fejjel is.

Rakott Karfiol

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal

A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés-fehérbabos ragu
Csirkés-fehérbabos ragu

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és minden oldalukon pirítsuk meg a csirkecombokat. Adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, rúdzellert és az apróra vágott vöröshagymát. Fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Színesbors-kéregben sült sertésszűz mustáros-rukkolá
Színesbors-kéregben sült sertésszűz mustáros-rukkolá

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd alaposan összetörjük a mustárral, a tejszínnel és a vajjal. Sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a rukkolát is. Az áfo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Töltött burgonya
Töltött burgonya

A burgonyát mosd meg, hámozd meg és egy késsel vágd ki a belsejét. Főzd 10 percig, hogy félpuha legyen. A hagymát a hússal együtt ledaráljuk és fűszerezzük. A burgonyákat megtöltjü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk