Családireceptkönyv.hu

PUPUSA


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6 darab
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
0,5 dl olíva olaj
1-1,5 dl víz

A tölteléket aszerint variálhatjátok, hogy mit találtok a hűtőben.

Töltelék:

2 ek tejföl vagy krémsajt
(ha tejföl, akkor mehet bele reszelt sajt is)
sonka vagy picit lepirított szalonna
(esetleg mindkettő)
1 kápia paprika
1 lila hagyma
bors
fokhagyma

Elkészítés:


A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük. A töltelékhez a hozzávalókat apróra vágjuk, és mindent összekeverünk. Ha van késes aprítónk, csak dobáljunk bele mindent, elvégzi helyettünk a munkát. A tésztát ezután 6 egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket lisztezett munkafelületen kör alakúra nyújtjuk. A közepére egy kis tölteléket helyezünk, majd a tésztát összecsippentjük. Plusz még jól be is gyűrögetjük, hogy a töltelék tuti ne folyjon ki! Ilyen lesz, mivel nem vagyok profi pupusa gyártó.

Ezután nincs más dolgotok, mint hogy fogtok egy serpenyőt, és olaj nélkül (!!!) megsütitek mindkét oldalukat. Itt szeretném megjegyezni, hogy ha nem szeretnétek nyersen enni, akkor lassú tűzön süssétek. A legtöbb blogon 3 percet ír oldalanként, én inkább hagytam időt nekik, és így tökéletesen átsült mindenhol, sőt csipesz segítségével az oldalukra is állítottam, így ott is megsütöttem. :) De tehetitek sütőbe is, 200 fokon szerintem szuperül meg fog sülni ott is, csak nem lesz ilyen szép foltos a külseje. Ha a serpenyőben véletlenül kifolyna, akkor a következő adag berakása előtt töröljük ki, hogy ne égjen le.

Trükkök, tippek, praktikák:


A Pupusa eredetileg egy salvadori étel, ami kukorica lisztből készül
Lévén, hogy a magyar konyha kevésbé használja a kukorica lisztet, a magyar családoknál jobbára fehér lisztből készül. De használhatjuk felesben is, vagy akár teljes kiőrlésű lisztekkel, mert a végeredmény mindenképp kiváló lesz, és szeretni fogjátok.

PUPUSA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos guba felturbózva
Mákos guba felturbózva

A kiflit széles karikára vágjuk. A tejből a tojások cukorral elkevert sárgájával, a vaníliával, a megmaradt rummal, a vaníliás cukorral madártejszerű főzetet forralunk. Egy nagy j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sonkás-tojásos krumpli muffin formában
Sonkás-tojásos krumpli muffin formában

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paprikás krumpli kolbásszal (x)
Paprikás krumpli kolbásszal (x)

később

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Édesburgonya hassalback
Édesburgonya hassalback

Az alaposan megmosott burgonyát mélyen vagdossuk be, a kialakított zsebekbe tegyük bele a felvágott szalonnát, ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és rozmaringgal. Öntözzük meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk