30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
0,5 dl olíva olaj
1-1,5 dl víz
A tölteléket aszerint variálhatjátok, hogy mit találtok a hűtőben.
Töltelék:
2 ek tejföl vagy krémsajt
(ha tejföl, akkor mehet bele reszelt sajt is)
sonka vagy picit lepirított szalonna
(esetleg mindkettő)
1 kápia paprika
1 lila hagyma
bors
fokhagyma
só
A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük. A töltelékhez a hozzávalókat apróra vágjuk, és mindent összekeverünk. Ha van késes aprítónk, csak dobáljunk bele mindent, elvégzi helyettünk a munkát. A tésztát ezután 6 egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket lisztezett munkafelületen kör alakúra nyújtjuk. A közepére egy kis tölteléket helyezünk, majd a tésztát összecsippentjük. Plusz még jól be is gyűrögetjük, hogy a töltelék tuti ne folyjon ki! Ilyen lesz, mivel nem vagyok profi pupusa gyártó.
Ezután nincs más dolgotok, mint hogy fogtok egy serpenyőt, és olaj nélkül (!!!) megsütitek mindkét oldalukat. Itt szeretném megjegyezni, hogy ha nem szeretnétek nyersen enni, akkor lassú tűzön süssétek. A legtöbb blogon 3 percet ír oldalanként, én inkább hagytam időt nekik, és így tökéletesen átsült mindenhol, sőt csipesz segítségével az oldalukra is állítottam, így ott is megsütöttem. :) De tehetitek sütőbe is, 200 fokon szerintem szuperül meg fog sülni ott is, csak nem lesz ilyen szép foltos a külseje. Ha a serpenyőben véletlenül kifolyna, akkor a következő adag berakása előtt töröljük ki, hogy ne égjen le.
A Pupusa eredetileg egy salvadori étel, ami kukorica lisztből készül
Lévén, hogy a magyar konyha kevésbé használja a kukorica lisztet, a magyar családoknál jobbára fehér lisztből készül. De használhatjuk felesben is, vagy akár teljes kiőrlésű lisztekkel, mert a végeredmény mindenképp kiváló lesz, és szeretni fogjátok.
A hagymát üvegesre pirítjuk, majd a darált húst megsütjük rajta. Fűszerezzük. Ráöntjük a fokhagymát és a paradicsomszószt. Tűzálló tálat kiolajozunk, majd rétegezzük a tésztát...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: Közepes1. Melegítsd be a sütőt 200 fokra. 2. Készítsd elő a zöldségeket: szeleteld fel vékonyan a krumplit, kicsit vastagabban a hagymát, és vágd negyedekbe a répát. 3. Egy nagyobb serp...
Elkészítési idő: 155 pec Nehézség: KönnyűA heréket lehártyázom, letisztítom. Az olajban sárgára fonnyasztom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott heréket. Sózom, majd időnként kevergetve, a folyadékot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet felforraljuk a kockákkal. Hozzáadunk 1 ek zsírt vagy olajat, valamint a felszeletelt vöröshagymát. 2. Eközben fölkockázzuk a zöldpaprikát és a tv paprikát, majd ezek...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz