Pásztortarhonya
50 dkg tarhonya
4- 5 nagy fej krumpli
3-4 fej vöröshagyma ízlés szerint
egy kis szál száraz kolbász
pirospaprika
só
csipetnyi bors
A hagymát megpucolom és apróra vágom. A krumplit szintén meg kell pucolni és kockákra vágni. A kolbászt pedig tetszőleges vastagságúra fel kell szeletelni.
A tarhonyát az előre felforrósított olajban megpirítom, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinsztelem. Ezt megfűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával, természetesen ízlés szerint. Ha ez megvan, jöhet a krumpli és kolbász bele, majd annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje az egészet, de ez a mennyiség legyen 2-szer annyi, mint amennyi tarhonyát használtunk. Időközönként kavargassuk. Amikor a víz kezd el leforrni róla, szükség szerint öntsük fel újra, majd mikor a tarhonya megpuhult, hagyjuk, hogy a felesleges víz elforrjon. Közben kavargatjuk, nehogy odakapjon az alja. Nem kell, hogy teljesen szárazra forrjon le a víz, a krumpli és a tarhonya úgyis felszívja azt a kicsit, ami marad.
Mindent összekeverve, a combokat belehelyezni és legalább egy napot pácolni. 200 fokon alufoliás tepsibe megsütni,
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk, (b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát megdinsztelem, hozzáadom a húst, a paprikát, a paradicsomot, zöldborsót, fűszerezem. Fedő alatt puhára párolom. Ezalatt kisütöm a kockára vágott krumplit....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágjuk és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha sötétre sült, megsózzuk, borsozzuk, beletörjük a fokhagymát, gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben fe...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű