Pásztortarhonya
50 dkg tarhonya
4- 5 nagy fej krumpli
3-4 fej vöröshagyma ízlés szerint
egy kis szál száraz kolbász
pirospaprika
só
csipetnyi bors
A hagymát megpucolom és apróra vágom. A krumplit szintén meg kell pucolni és kockákra vágni. A kolbászt pedig tetszőleges vastagságúra fel kell szeletelni.
A tarhonyát az előre felforrósított olajban megpirítom, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinsztelem. Ezt megfűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával, természetesen ízlés szerint. Ha ez megvan, jöhet a krumpli és kolbász bele, majd annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje az egészet, de ez a mennyiség legyen 2-szer annyi, mint amennyi tarhonyát használtunk. Időközönként kavargassuk. Amikor a víz kezd el leforrni róla, szükség szerint öntsük fel újra, majd mikor a tarhonya megpuhult, hagyjuk, hogy a felesleges víz elforrjon. Közben kavargatjuk, nehogy odakapjon az alja. Nem kell, hogy teljesen szárazra forrjon le a víz, a krumpli és a tarhonya úgyis felszívja azt a kicsit, ami marad.
hagyma+hús-->dínsztelni+só+bors+vegeta+tejfől+tojás s.+tojáshab-->Tepsibe+sütöm :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tojásokat felverjük, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük. 2.Egy serpenyőbe kis olajat öntünk, majd egy papírtörlő segítségével felitatjuk. (A papírt ne dobjuk el, mert sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított zellert lereszeljük. A darált húst összekeverjük a zsemlemorzsával, a reszelt zellerrel, a finomra vágott zellerzöld felével, az apróra vágott zöldpaprikával és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba szitáljuk a lisztet és belekeverjük a sót. A közepébe mélyedést csinálunk ahova beleszórjuk a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. Erre öntjük a langyos vizet (k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű