Családireceptkönyv.hu

Húsgombócok paradicsomszósszal recept


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 4 fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg sertés darált hús (dagadó, lapocka, comb stb.)
1 fej vöröshagyma
1 tojás
1 tk majoránna
2 tk pirospaprika
1 kk őrölt bors
1 bögre rizs
4 ek étolaj
3 ek finomliszt
20 dkg sűrített paradicsom
1 szál zellerzöld
ízlés szerint cukor
ízlés szerint só

Elkészítés:


A vöröshagymát apró kockákra vágom, és összekeverem a hússal, a tojással, a sóval, a borssal, a majoránnával, 1 tk pirospaprikával, 2 ek étolajjal és a rizzsel.

A masszából vizes kézzel tojásnyi gombócokat formázok, és forrásban lévő, enyhén sós vízben kb. 40 perc alatt megfőzöm. A vízbe 1 szál zellerzöldet rakok.

Közben a maradék olajból és lisztből világos rántást készítek, megszórom a maradék pirospaprikával, beleöntöm a paradicsompürét, elkeverem, és felöntöm a gombócok főzővizével. Csomómentesre keverem, sóval, cukorral ízesítem, belerakom a húsgombócokat, és felforralom.

Friss kenyérrel, vagy főtt krumplival tálalom.

Húsgombócok paradicsomszósszal recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paprikás krumpli házi tarhonyával
Paprikás krumpli házi tarhonyával

Zsírjára pirítjuk a kockára vágott szalonnát (a kolbásszal együtt, ha valaki tesz bele). Ezen megpirítjuk a felparított hagymát. Rászórjuk a pirospaprikát, pirítjuk 1-2 percig. J...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pásztorpite
Pásztorpite

A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Felföldi toast
Felföldi toast

A kenyeret megpiritjuk, vajjal megkenjük, sült sonkát, szelet sajtot teszünk rá, meghintjük piros paprikával, egy kisvajat teszünk rá,megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A szalonnát felkockázom és kisütöm a zsírját, ha kész, akkor kiveszem a szalonna darabokat és félreteszem. A hagymát és fokhagymát vékony karikára vágom, a szalonna zsírján üvegesr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk