70 dkg sertés darált hús (dagadó, lapocka, comb stb.)
1 fej vöröshagyma
1 tojás
1 tk majoránna
2 tk pirospaprika
1 kk őrölt bors
1 bögre rizs
4 ek étolaj
3 ek finomliszt
20 dkg sűrített paradicsom
1 szál zellerzöld
ízlés szerint cukor
ízlés szerint só
A vöröshagymát apró kockákra vágom, és összekeverem a hússal, a tojással, a sóval, a borssal, a majoránnával, 1 tk pirospaprikával, 2 ek étolajjal és a rizzsel.
A masszából vizes kézzel tojásnyi gombócokat formázok, és forrásban lévő, enyhén sós vízben kb. 40 perc alatt megfőzöm. A vízbe 1 szál zellerzöldet rakok.
Közben a maradék olajból és lisztből világos rántást készítek, megszórom a maradék pirospaprikával, beleöntöm a paradicsompürét, elkeverem, és felöntöm a gombócok főzővizével. Csomómentesre keverem, sóval, cukorral ízesítem, belerakom a húsgombócokat, és felforralom.
Friss kenyérrel, vagy főtt krumplival tálalom.
hagyma+hús-->dínsztelni+só+bors+vegeta+tejfől+tojás s.+tojáshab-->Tepsibe+sütöm :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyértésztát összeállítjuk,a felfutott élesztővel együtt. Három részre osztjuk és kisodortam egyesével téglalap alakúra. Az első lapot fűszeres vajjal kentem. Rátettem a máso...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűSerpenyőben pirítsuk meg a szalonnát, majd szűrőlapáttal szedjük ki és tegyük félre. A marhahúst vágjuk 2-3 centis kockákra, és több adagban, nagy lángon pirítsuk meg a szalonna z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra). A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tojást villával felverjük...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: Közepes