1 kg krumpli
15 dkg házi kolbász
10 dkg füstölt szalonna
1 db paprika
1 db paradicsom
2 fej hagyma
paradicsompüré
só, bors, pirospaprika
A füstölt szalonnát kockára vágom, a zsírját kisütöm és rádobom a felaprított hagymát, hozzáadom a felvágott paprikát, paradicsomot és megdinsztelem. Megszórom pirospaprikával, jól elkeverem és rádobom a kockára vágott krumpli, megsózom, borsozom, felöntöm vízzel és puhára párolom, Amikor már majdnem puha rádobom a felkarikázott kolbászt és készre főzöm. Nokedlivel, főtt tésztával, vagy friss kenyérrel tálalom.
A sütőt előmelegítjük. Egy tepsit kikenünk az olívaolajjal, és egymás mellé belehelyezzük a kenyérszeleteket. Egy tálba beleütjük a tojásokat, és enyhén felverjük. A snidlinget l...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFeldaraboljuk a hozzávalókat: felkarikázzuk a kolbászt, a zöldpaprikát,a póréhagymát, kicsi kockára vágjuk a megpucolt sárgarépát és burgonyát, feldaraboljuk a paradicsomot, felsze...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA római tálat beáztatjuk, legalább 20-30 percre, hogy alaposan megszívja magát. Felkarikázzuk a kolbászt, megpucoljuk a hagymát és vékony karikákra vágjuk, lereszeljük a sajtot. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmosom és héjában puhára főzöm. Közben a csirkecombokat a forgóknál kettévágom és jól megsózom, majd felforrósított olajon erős lángon lepirítom és félreteszem. A vö...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz