1 kg krumpli
15 dkg házi kolbász
10 dkg füstölt szalonna
1 db paprika
1 db paradicsom
2 fej hagyma
paradicsompüré
só, bors, pirospaprika
A füstölt szalonnát kockára vágom, a zsírját kisütöm és rádobom a felaprított hagymát, hozzáadom a felvágott paprikát, paradicsomot és megdinsztelem. Megszórom pirospaprikával, jól elkeverem és rádobom a kockára vágott krumpli, megsózom, borsozom, felöntöm vízzel és puhára párolom, Amikor már majdnem puha rádobom a felkarikázott kolbászt és készre főzöm. Nokedlivel, főtt tésztával, vagy friss kenyérrel tálalom.
A jól megmosott tüdőt, szívet, nyelvet fokhagymás, babérleveles, sóval, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni és még beledobunk 1 nagy fej egészben hagyott, megtisztított...
Elkészítési idő:A káposzta torzsáját kivágjuk, külső sérült leveleit leszedjük, megmossuk és egy nagy picit ecetes vízzel teli lábosba tesszük, majd lassú tűzön megabáljuk. Fontos, hogy nem szabad...
Elkészítési idő: 3 óraKrumplit megfőzőm+karikára vágom. túró+burgonya+só+rétegezem+olvasztott vaj+tejfől-->átpírítom :)
Elkészítési idő: