1 bögre rizs,
2 bögre forró víz,
só,
1 bögre apró vagy szeletelt gomba.
Zúza,só,fűszerek,
tojás,
liszt,
zsemlemorzsa,
zsír.
A zúzát elő kell főzni, kb 1,5 óra kuktában fűszerekkel, hagymával, fokhagymával. Vaj puha lesz így. Kacsa, liba, csirkezúza is kiváló hozzá. Ha kihűlt bepanírozom,kisütöm.
A húshoz a hozzavalokat jol osszekeverjuk, kicsit pihentetjuk, Hosszúkas "fasirtokat " formalunk belole, ( 16 db fasirtot kell kapjunk) majd nem tul mely olajban mindket oldalat m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst sós vízben megfőzzk, a szalonnát felszeleteljük, majd zsírjára sütjük. Kivesszük, majd a visszamaradt zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát, paparikát és paradicsomot...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk és egy tálba tesszük. A főtt tojást, a sonkát, a szalámit, a lila hagymát és a csemege uborkát felkockázzuk és a zsemléhez adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű