Házi kakasból
kuktába raktam a szép feldarabolt kakast , egy jó nagy fej fokhagymát , öklömnyi hagymát , 2 szál murkot ( sárgarépa) ,egy szál petrezselyem gyökeret , 2 babérlapit , szemes borsot ,sót . Ezt feltöltöttem hideg vízzel de csak annyi vizet tettem amennyi épp ellepte ,és a kuktát lezárva odatettem közepes tűzön főni .Amikor a kukta kezdett dolgozni azaz kezdett főni akkor levettem takarékra és így tartottam másfél órát .Ekkor félrevettem és hagytam langyosra kihűlni ,majd a kuktát kinyitva ,a lé tetejéről lemertem a zsírt majd egy szűrőkanál segítségével kiszedtem ,a húst és a zöldségeket .A húst leszedtem a csontokról , és az edénykékbe raktam vegyesen a murokkal karikára vágott hagymával és paprikával . A levet egy merítőkanállal szépen kimeregettem egy edénykébe , és adtam hozzá egy kevés hideg vízbe áztatott étkezési zselatint .Jól elkevertem majd a zöldséges húsokra öntöttem ,és beraktam a hűtőbe 5-6 órára .Mikor odatelt az idő tálalás előtt kivettem tányérra borítottam és mehetett is az asztalra .
1. Kezdjük a kuszkusz/kamu hús elkészítésével. Öntsd a csésze kuszkuszt, vagy kamuhúst a keverőtálba, majd ugyanazt a csészét töltsd meg vízzel, meg még egy féllel, és forrald fel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is főzzük meg a burgonyát, majd pürésítsük. Ha ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá a tojást, a sót és a borsot, majd annyi lisztet, amennyi felveszi a nedvességet, így egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa krumpli adagot ízlésünknek és étvágyunknak megfelelően válasszuk ki. Főzzük meg a krumplikat, hámozzuk meg, majd tőrjük szét egy krumplinyomóval. Borsozzuk, sózzuk, majd alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben olajat hevítünk, amin megfonnyasztjuk az apróra felkockázott vöröshagymát. Hozzászórjuk a tarhonyát és a karikára vágott kolbászt - kb. 5 perc alatt egy kicsit meg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű