Családireceptkönyv.hu

Kakas kocsonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Házi kakasból

Elkészítés:


kuktába raktam a szép feldarabolt kakast , egy jó nagy fej fokhagymát , öklömnyi hagymát , 2 szál murkot ( sárgarépa) ,egy szál petrezselyem gyökeret , 2 babérlapit , szemes borsot ,sót . Ezt feltöltöttem hideg vízzel de csak annyi vizet tettem amennyi épp ellepte ,és a kuktát lezárva odatettem közepes tűzön főni .Amikor a kukta kezdett dolgozni azaz kezdett főni akkor levettem takarékra és így tartottam másfél órát .Ekkor félrevettem és hagytam langyosra kihűlni ,majd a kuktát kinyitva ,a lé tetejéről lemertem a zsírt majd egy szűrőkanál segítségével kiszedtem ,a húst és a zöldségeket .A húst leszedtem a csontokról , és az edénykékbe raktam vegyesen a murokkal karikára vágott hagymával és paprikával . A levet egy merítőkanállal szépen kimeregettem egy edénykébe , és adtam hozzá egy kevés hideg vízbe áztatott étkezési zselatint .Jól elkevertem majd a zöldséges húsokra öntöttem ,és beraktam a hűtőbe 5-6 órára .Mikor odatelt az idő tálalás előtt kivettem tányérra borítottam és mehetett is az asztalra .

Kakas kocsonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldborsós, húsos rizs
Zöldborsós, húsos rizs

A hagymát apróra vágva az olajon ledinsztelem, hozzáadom a tört fokhagymát. Ráteszem a kockára vágott húst, fehéredésik pirítom. Borsozom, hozzáadom a gombát. Felöntöm 4 dl. vízzel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Rózsa Sándor kedvence
Rózsa Sándor kedvence

A cserépedény aljára felkockázzuk a krumplit és a vastag karikákra vágott hagymát, így egy „ágyat készítünk” a húsnak, így nem ég oda. Belerakjuk az egészben lesózott húsokat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karfiolropogós
Karfiolropogós

A karfiolt sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, majd villával törjük darabosra. Hagyjuk kihűlni. Reszeljük hozzá a krumplit, adjuk hozzá a tojást, a petrezselymet, sót, borsot ízl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk