25 dkg Schar Mix B liszt
10 gr élesztő
2 ek tejföl
2,5 dl langyos víz
só
Én nem futtattam fel külön az élesztőt a langyos vízben, simán összedobtam a hozzávalókat egy nagy edényben, mixergép dagasztóspiráljával dagasztottam, amíg össze nem állt a tészta. Utána letakartam és hagytam kelni egy picit. A lányok a csoportban azt tanácsolták, hogy olajos kézzel vegyek gombócokat a tésztából és szépen középről kezdve, egyik kézből a másikba adogatva nyújtsam. (Na ez nem egyszerű feladat és fel is hívták a figyelmet rá, hogy ebből a lisztből készült lángos sosem lesz akkora, mint a hagyományos, kb. két tenyérnyi méretű, amit a Balaton parton árulnak. Na de kit is érdekel a méret, ha végre egy lisztérzékeny is ehet lángost!
Elkészítése: 1. A tojást lazán felverjük, majd egy közepes méretű tálban a többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk. 2. Ezután nagyobb teáskanálnyi adagokból golyókat...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pásztorpite húsos ragujához egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és a finomra vágott hagymát a szeletekre vágott fokhagymával együtt üvegesre pároljuk. Hozzádobjuk a 6-7 mm-e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA tepsit kivajazom, majd a csirkemelleket amit szeletekre vágok belefektetem a tepsibe, sózom, borsozom, Vaj és sajt darabkákat rakok közéjük majd a tejfölt amit a tejszínnel és ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű