Családireceptkönyv.hu

Lángos gluténmentesen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg Schar Mix B liszt
10 gr élesztő
2 ek tejföl
2,5 dl langyos víz

Elkészítés:


Én nem futtattam fel külön az élesztőt a langyos vízben, simán összedobtam a hozzávalókat egy nagy edényben, mixergép dagasztóspiráljával dagasztottam, amíg össze nem állt a tészta. Utána letakartam és hagytam kelni egy picit. A lányok a csoportban azt tanácsolták, hogy olajos kézzel vegyek gombócokat a tésztából és szépen középről kezdve, egyik kézből a másikba adogatva nyújtsam. (Na ez nem egyszerű feladat és fel is hívták a figyelmet rá, hogy ebből a lisztből készült lángos sosem lesz akkora, mint a hagyományos, kb. két tenyérnyi méretű, amit a Balaton parton árulnak. Na de kit is érdekel a méret, ha végre egy lisztérzékeny is ehet lángost!

Lángos gluténmentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Raguval töltött sült palacsinta
Raguval töltött sült palacsinta

majd SZAFI FITT Kókuszolajjal megkent serpenyőben megsütöttem. Míg sütöttem a palacsintatésztákat, elkészítettem a csirke ragut: 60 dkg filézett csirkemellet megmostam és fe...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar BABOS KÁPOSZTA CSÜLÖKKEL
BABOS KÁPOSZTA CSÜLÖKKEL

A sertészsírt bográcsban felhevítjük, a vöröshagymát apró kockákra vágva hozzátesszük, enyhén megsózzuk és megpároljuk. Hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, a gulyáskrémet, a para...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyros házi pitából
Gyros házi pitából

Elkészítjük a pitát, összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, pihentetjük fél órát. Ezalatt olajon megpirítjuk a csirkemell-kockákat, fűszerezzük, melegen tartjuk. A tésztát 8 részre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tunde
Bengan
Bengan

Megmossuk a padlizsánt és 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb.50 percre. Amíg a padlizsán sül, egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd levesszük közepes lángra és be...

Elkészítési idő: 1.30 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk