menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás rizottó


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg rizottó rizs (kerekszemű)
2 ek olívaolaj
10 dkg parmezán sajt (reszelt)
2 l víz
3 db leveskocka (húsleves)
20 dkg bacon
1 csokor petrezselyem
5 közepes db újhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
0.5 kk kakukkfű (friss)
1 szál rozmaring (friss)
50 g szárított gomba (vegyes erdei szárított gombák)

Elkészítés:



A szárított gombát az elkészítési javaslatban szereplő ideig áztassuk vízbe.
Az újhagymát vágjuk vékony karikákra, a bacont pedig vékony csíkokra. Kevés olívaolajon pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a rizst és kevergessük addig, amíg a rizs áttetsző nem lesz.
Tegyük bele a lecsepegtetett gombát.
Készítsük el a leveskockából a húsleves alaplét.
A levest merőkanállal apránként (mindig csak 1-1 dl-t ) adjuk a rizshez. Kevergessük folyamatosan. Ha látjuk, hogy elfőtte a levét, akkor adjuk csak hozzá a következő merőkanálnyi levest.
Ha megpuhult a rizs, adjuk még hozzá kb. 1 dl-t a léből és keverjük bele a sajt felét, a többivel pedig tálaláskor szórjuk meg a rizottónkat.

Gombás rizottó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szilvia
TÚRÓGOMBÓC TEJFÖLLEL SÜTVE
TÚRÓGOMBÓC TEJFÖLLEL SÜTVE

Alaposan áttörjük a túrót, majd a búzadarával, két tojással, és egy csomag vaníliás cukorral jól összedolgozzuk. Legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Közben a tejfölt keverjük ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Rakott zöldbab
Rakott zöldbab

A zöldbabot ha kell, megtisztítom. Egy sütőedény alját kivajazom, beleteszem a babot. Ha mirelit, akkor nem teszek alá mást, hanem fagyottan teszem bele, ha friss a zöldbab, akkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülkös bableves 2
Csülkös bableves 2

A csülköt és a babot előző este beáztatom. Másnap egy jó nagy fazékba felteszem főni a csülköt, teatojásba belepakolom a fokhagymát a babérlevelet, a zöldség zöldjét és és a borso...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csőben sült burgonya
Csőben sült burgonya

A krumplit megtisztítjuk, majd a durva reszelőn ( amivel az almás pitéhez reszeljük az almát) nyersen lereszeljük. Egy kicsit kinyomkodjuk. Feltörünk két tojást, habosra keverünk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk