Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Quiche Lorraine


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 szál póréhagyma
- 20 dkg füstölt szalonna vagy sonka
- 3 tojás
- 3 dl tejföl
- só, bors
- reszelt sajt

Elkészítés:


A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd annyi jéghideg vizet adagolunk hozzá apránként, amivel viszonylag kemény tésztává áll össze az egész. Fél órára hűtőbe tesszük, majd gyors mozdulatokkal a sütőedény aljára nyomkodjuk úgy, hogy legalább egyujjnyi pereme is legyen. Ha kerámia nehezéket használunk a vaksütéshez, tegyünk a tészta felszínére sütőpapírt, és arra tegyük, ha szárazbab a nehezék, az mehet közvetlenül a tésztára, csak ne nyomódjanak bele. 190 fokos sütőben sápadtra sütjük, majd kiszedjük a nehezéket.

Közben elkészítjük a tölteléket. Egy nagy, vaskos szál póréhagymát nem túl vékonyan felkarikázunk. A jó húsos, füstölt szalonnát (vagy füstölt sonkafélét) vékony csíkokra vágunk. Nagyon kevés olajon lassan kiolvasztjuk a szalonnát, rádobjuk a hagymát, és egy kicsit megpirítjuk. A hagymás szalonnát egyenletesen a tésztára terítjük, és az egészet leöntjük a tojás és a tejföl keverékével. A tejfölös tojást borsozzuk, kicsit sózzuk, és keverhetünk bele némi reszelt sajtot is. A sütőbe visszatéve addig sütjük, míg a töltelék összeáll és a tészta rózsaszínre sül. Langyosan a legjobb.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ínyenc rakott krumpli Hobbycheftől
Ínyenc rakott krumpli Hobbycheftől

A krumplikat héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A hagymákat aprítjuk, megdinszteljük, rádobjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, közbe...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Tejbegríz
Tejbegríz

A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot és a darát, lassú tűzön csomómentesre főzzük amíg be nem sűrűsödik.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cukkinis tepsis krumpli
Cukkinis tepsis krumpli

Megpucoljuk és felkarikázzuk a krumplit 2-2,5 mm, a cukkinit 3 mm vastagra (a képen látható mennyire vastag). Kicsit megsózzuk a krumplit és a cukkinit ( figyeljünk arra, hogy a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Kapros párolt rák
Kapros párolt rák

A rákot tegyük egy mélyebb, margarinnal kikent serpenyőbe, szórjuk meg kaporral és öntsük fel vízzel. Fedő alatt addig pároljuk, amíg megpuhul – kb. 20 perc – ha szükséges, közben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk