1 kg csirkemáj
2 fej hagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
pirospaprika
pirosarany
só
bors
majoranna
1 pohár rizs
10 dkg zölrborsó (friss vagy mirelit)
10 dkg reszelt sajt
A kockára vágott hagymát, paprikát, paradicsomot megpárolom, rádobom a májat, hirtelen átsütöm, majd megszórom pirospaprikával, piros arannyal, borssal, majorannával. Lefedem, és pár percig párolom. Elkészítem a rizst a zöldborsóval, és ha a rizs és a borsó megpuhult, összekeverem a májjal. Tetejét megszórom reszelt sajttal.
Nagyon finom és kiadós. Általában akkor szoktam készíteni, amikor megmarad a rizi-bizi, akkor csak a májat kell elkészíteni.
Elkészítés: A rizst sós, ételízesítős vízben megfőzzük. A hagymát felkockázzuk, kevés zsiradékon a felkockázott füstölt szalonnával együtt megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt kisebb rózsákra szedjük, ételízesítős, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A vöröshagymát, a szalonnát és a csemege karajt kis kockára vágjuk, megsütjük, őrölt borss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kis zsíron pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát és a darált húst. Kevés vízzel felöntjük, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a pirospaprikát, lefedve pároljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéshúst nagyobb szeletekre vágjuk, és enyhén átsózzuk. A sárgarépát, petrezselymet, karalábét és zellert megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű