menu

Családireceptkönyv.hu

Resztelt máj rizi-bizivel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkemáj
2 fej hagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
pirospaprika
pirosarany

bors
majoranna
1 pohár rizs
10 dkg zölrborsó (friss vagy mirelit)
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


A kockára vágott hagymát, paprikát, paradicsomot megpárolom, rádobom a májat, hirtelen átsütöm, majd megszórom pirospaprikával, piros arannyal, borssal, majorannával. Lefedem, és pár percig párolom. Elkészítem a rizst a zöldborsóval, és ha a rizs és a borsó megpuhult, összekeverem a májjal. Tetejét megszórom reszelt sajttal.
Nagyon finom és kiadós. Általában akkor szoktam készíteni, amikor megmarad a rizi-bizi, akkor csak a májat kell elkészíteni.

Resztelt máj rizi-bizivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Csirkemell zöldséges kölessel
Csirkemell zöldséges kölessel

A csirkemellet felcsíkozzuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az átnyomott fokhagymával, bazsalikommal, és egy kis olívaolajjal leöntjük (ízlés szerint). Jól összekeverjük, és hűtőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós tésztás süti
Túrós tésztás süti

1. Előmelegítjük a sütőt 170°C-ra. Egy sütőtálat (30x30 cm) kivajazunk, és beszórjuk a zsemlemorzsával, és beleöntjük a nyers tésztát. 2. A tojásokat elkeverjük a cukrokkal. Habve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconbe tekert füstölt sajt rántva
Baconbe tekert füstölt sajt rántva

A sajtot 4 x 1 cm-es hasábokra vágjuk, és a baconbe tekerjük úgy, hogy a sajt sehol se kandikáljon ki a szalonna alól. A tojásba pici ételízesítőt keverünk, és a baconös sajtokat...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 15 perces egytálétel batátával, csicsókával és köles
15 perces egytálétel batátával, csicsókával és köles

A zsírt felolvasztom, picit megmelegítem (nem kell forróra hevíteni) A lilahagymát megpucolom, kockákra vágom, majd beleteszem a a zsírba, felöntöm egy pici vízzel, hogy párolódjo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk