- 1 kg darált hús
- olaj
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 1 bögre rizs
- 2 pohár tejföl
◾️A káposztát 4 részre vágjuk, a torzsát kiszedjük és sós vízben puhára főzzük.
◾️A hagymát felkockázzuk, megpirítjuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a húst és megpároljuk.
◾️A rizst megfőzzük, összekeverjük a hússal.
◾️Rétegezés:
▪️ a káposzta fele-hús-1 tejföl-a káposzta másik fele-tejföl
◾️Ezután 200°-ra előmelegített sütőben megsütjük.
Tejföllel tálaljuk.
A burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük, a héját lehúzzuk, és hosszában kettévágjuk. Belsejét kiskanál segítségével megpróbáljuk minél jobban kivájni. A kivájt burgonyák belső...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockákra vágott vöröshagymát zsíron megfonnyasztottam, lehúztam a tűzről beleszórtam a pirospaprikát, visszatettem a tűzre-majd beletettem a húst, a fokhagymát, ízesítettem és eg...
Elkészítési idő: 1,10 óra Nehézség: KönnyűPörkölt: A megtisztított hagymát finomra vágjuk. A húst kisebb kockákra vágjuk. A megmosott paprikát és paradicsomot szintén kis kockákra vágjuk. A hagymát kevés olajon...
Elkészítési idő: 20 p+1 óra Nehézség: KönnyűA gnocchit a csomagoláson feltüntetett módon kifőzöm. A bacont kockára vágom. A kukoricát ételízesítős vízben megpárolom. Miután kifőtt a gnocchi, tűzálló tálba helyezem. Rászórom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű