- 1 kg darált hús
- olaj
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 1 bögre rizs
- 2 pohár tejföl
◾️A káposztát 4 részre vágjuk, a torzsát kiszedjük és sós vízben puhára főzzük.
◾️A hagymát felkockázzuk, megpirítjuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a húst és megpároljuk.
◾️A rizst megfőzzük, összekeverjük a hússal.
◾️Rétegezés:
▪️ a káposzta fele-hús-1 tejföl-a káposzta másik fele-tejföl
◾️Ezután 200°-ra előmelegített sütőben megsütjük.
Tejföllel tálaljuk.
Alaposan összedolgozzuk a gombóchoz valókat.Gombócokat formálunk,lábosba sorakoztatjuk őket,felöntjük vízzel,paradicsomlével.Én most lecsót és házi paradicsom levet tettem bele veg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a finomságot garnírungként és egytál ételként egyaránt ajánlhatom. Ha fogyókúrás módon akarjuk elkészíteni, akkor sovány sajttal szórjuk meg, ha dúsabban, akkor füstölt sajttal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy kevés zsíron elkezdjük pirítani a felkockázott fehér szalonnát, majd a zsírra dobjuk a felkarikázott kolbászok felét, és ezt is megpirítjuk. 2. Amikor kész, kiszedjük a ko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://hobbikert.hu/magazin/bemutatjuk-a-legismertebb-padlizsaneteleket.html
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű