70 dkg burgonya
20 dkg mozzarella
20 dkg bacon
0,5 dl főzőtejszín
6 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kiolajozott tepsibe tesszük, hozzáadjuk a felszeletelt bacont és az apróra vagdosott mozzarellát is, összekeverjük. A tejszínbe keverjük a tejfölt, a tojássárgáját és fűszerezzük, ezzel leöntjük a burgonyát és jól összekeverjük. 15-18 percen át sütjük 180 fokos sütőben és kínálhatjuk is.
Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, olvasztott vajat, tojás sárgáját, sót kelesztőtálba öntjük, és hozzáadjuk az élesztős tejet, hogy megfelelő sűrűsé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olaj felén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát. Megszórjuk ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítjuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot 1 éjszakán át hideg vízben áztatjuk. A nyers kolbászt 10-15 cm-es darabokra vágjuk, a füstölt kolbászt felkarikázzuk. A megtisztított zellert és sárgarépát felkockázzuk. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fokhagymát finomra aprítjuk, és egy kis tálkába tesszük. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk egy citrom levét és héját, friss rozmaringot csipkedünk rá, és meglocsoljuk olívaolajjal. Ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű