A gombóchoz
25 dkg túró (tehén)
2 db tojás
4 evőkanál kukoricadara
1 evőkanál liszt
só ízlés szerint
1 csokor medvehagyma
A hempergetéshez
15 dkg zsemlemorzsa
8 dkg vaj (vagy margarin)
A tálaláshoz
150 g tejföl
10 dkg füstölt szalonna
A gombóchoz a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, a kukoricadarát, a lisztet, és jól összekeverjük.
A tojások fehérjét felverjük, és a masszához adjuk. Ezt követően 1-3 órát pihentetjük.
A megmosott, megtisztított medvehagymát 2 cm-es darabokra felszeleteljük. A szalonnát 0,5-1 cm nagyságú kockákra szeleteljük, és 3-4 dkg vajon kisütjük, majd a pirított szalonnakockákat egy szűrőkanál segítségével kivesszük a zsiradékból.
A szalonnazsíron kicsit megfonnyasztjuk a medvehagymát, és a túrós masszához keverjük.
Amikor kellő ideig pihent a massza, gombócokat formálunk belőle, és felforrt sós vízben kifőzzük. A gombócok főzése közben a lángot vegyük visszább, lassúbb tűzön főzzük kb. 12-15 percig.
A pirított prézlihez a serpenyőben maradt zsiradékhoz adjuk hozzá a maradék vajat, melegítsük fel, adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és pirítsuk meg, majd a kifőtt gombócokat hempergessük bele.
A meleg gombócokat tejföllel és a pirított szalonnakockákkal kínáljuk.
A sertéslapockából egyszerű pörköltet készítek, az apróra vágott hagymát olajon megfuttatom, majd hozzáadom a kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágott húst. Miután kérget kapott, mehet bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeletelem, kicsit megklopfolom, sózom borsozom majd a felét egy kivajazott tűzálló tálba teszem. A tetejét megpakolom a rózsáira szedett brokkolival ( én nem szo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A répát megfőzzük, a sajtot kicsi kockára vágjuk. 2. A babot levével együtt, a tojással, a répával, a foghagymával és a fűszerekkel összeturmixoljuk, és egy tálba öntve hozzáke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű500 g brokkolit félpuhára főzünk. Pite tésztát készítünk: A kinyújtott tésztát 28 cm-es piteformába helyezzük és 10 percig elősütjük. Besamelmártást készítünk: 3 kanál gheev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű