50 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika
2 evőkanál olaj
1,5 dl tejföl
A gombócokhoz: 50 dkg darált hús
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika
A tálaláshoz: tejföl
A húst összekeverjük a fűszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából. Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk őket. Megszórjuk az apró kockákra vágott vöröshagymával, egy-két percig rázogatjuk az edényt. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú, összevágott paradicsomot.
Amikor a gomba levet ereszt, 3-4 dl vizet öntünk rá. Az edényt néha megmozgatva 10-15 percig főzzük a húsgolyókat.
Amikor a gombócok átfőttek, beleöntjük az ételbe a tejfölt, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Ha kell, ilyenkor még utána ízesíthetjük kis sóval, borssal. Tésztával, vagy rizzsel tálaljuk.
1. A krumplit sós vízben puhára főzzük, a vizet nem öntjük le róla, hanem abban kanállal összetörjük, aztán annyi lisztet adunk hozzá, hogy olyan sűrű legyen, mint a krumplipüré....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeltem és lesóztam. A hagymát, szalonnát, gombát felkockáztam, pici olajon megpirítottam és hűlni hagytam. A sajtokat - szintén nagy reszelőn -,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vizet felforralom a sóval. Amikor forr, lassan belekeverem a kukoricadarát. 3-4 percig folyamatosan kevergetve főzöm. Amikor már sűrű krémszerű, leveszem a tűzről és egy te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot sós vízben megfőzzük. A rizst is külön sós vízben megfőzzük. A hagymát megpucoljuk,felkockázzuk és olajon megdinszteljük. Megszórjuk fűszerpaprikával és rátesszük a dar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű