50 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika
2 evőkanál olaj
1,5 dl tejföl
A gombócokhoz: 50 dkg darált hús
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika
A tálaláshoz: tejföl
A húst összekeverjük a fűszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából. Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk őket. Megszórjuk az apró kockákra vágott vöröshagymával, egy-két percig rázogatjuk az edényt. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú, összevágott paradicsomot.
Amikor a gomba levet ereszt, 3-4 dl vizet öntünk rá. Az edényt néha megmozgatva 10-15 percig főzzük a húsgolyókat.
Amikor a gombócok átfőttek, beleöntjük az ételbe a tejfölt, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Ha kell, ilyenkor még utána ízesíthetjük kis sóval, borssal. Tésztával, vagy rizzsel tálaljuk.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A karfiolt rózsákra szedjük, a tönkjéről a külső, fás részt levágjuk, a zsenge belsőt feldaraboljuk, a paradicsomot felk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1.) A szalonnát félbevágjuk, a felét felkockázzuk, a másik felét felszeleteljük. A tarját nagyobb kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. 2.) A rizst kevés libazsíron megpirítj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd beletesszük az összevágott zöldségeket és fedő alatt, lassú tűzön megpároljuk őket. 2. Közben a tojásokat felverjük a tejjel, sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felvagdosott húst is. Fűszerezzük, majd a paradicsomot meghámozzuk és pépesítjük, felöntjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű