600 g lecsópaprika
2 gerezd fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
130 g kolbász
150 g szalonna - császár (húsos)
400 g paradicsom
5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
50 ml étolaj
30 g fűszerpaprika
1 teáskanál só
150 ml víz
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd félbevágjuk, és 1-1,5 cm-es darabokra szeleteljük.
A vöröshagymát is felszeleteljük. A fokhagymát finomra vágjuk.
A szalonnának levágjuk a bőrét, és ujjnyi darabokra kockázzuk. A kolbászt felkarikázzuk.
A paradicsomok szárát kivágjuk, és felkockázzuk őket.
A tojásokat felütjük egy tálba, kissé felverjük őket.
Étolajat hevítünk. Mikor forró, rátesszük a felkockázott szalonnát, és a kolbászt is. Kb. 2-4 perc alatt összepirítjuk.
Hozzáadjuk az előkészített lecsópaprikát, ezzel is összepirítjuk újabb 4 perc alatt.
Hozzáadjuk a vöröshagymát és egy perccel utána a fokhagymát is. Ezzel is összepirítjuk kb. 6 perc alatt.
Rászórjuk a fűszerpaprikát, és a paradicsomot is rögtön rátesszük.
Ráönthetjük azonnal a vizet is, és sózzuk meg. Kb. 25-30 percen át lassan készre főzzük.
Ezt követően ráöntjük a kikevert tojást, és átforgatjuk vele. 6-8 percig a tűzön forgatjuk, és el is készült a tojásos lecsó.
Az elkészült tojásos lecsót friss fehér kenyérrel, és élvezettel fogyasszuk!
1. Elkészítem a nokedlit, majd forró, sós vízben kiszaggatom, és addig főzöm, míg a felszínre nem érnek 2. Zsírt felmelegítem a serpenyőben, belerakom a nokedlit, ráverem a tojáso...
Elkészítési idő:A szalonnát, hagymát és fokhagymát felkockázom. A paprika magjait eltávolítom és felcsíkozom. Olajat forrósítok és azon megfuttatom a szalonnát. Hozzáadom a hagymát és a paprik...
Elkészítési idő:A káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, kinyomkodjuk, és 1 ek zsíron kevés vízzel, az őrölt köménnyel és babérlevéllel kb.20 perc alatt puhára pároljuk. 1 ek zsíron megdinszteljü...
Elkészítési idő: