Családireceptkönyv.hu

Tojásos lecsó


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


600 g lecsópaprika
2 gerezd fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
130 g kolbász
150 g szalonna - császár (húsos)
400 g paradicsom
5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
50 ml étolaj
30 g fűszerpaprika
1 teáskanál só
150 ml víz

Elkészítés:


A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd félbevágjuk, és 1-1,5 cm-es darabokra szeleteljük.
A vöröshagymát is felszeleteljük. A fokhagymát finomra vágjuk.
A szalonnának levágjuk a bőrét, és ujjnyi darabokra kockázzuk. A kolbászt felkarikázzuk.
A paradicsomok szárát kivágjuk, és felkockázzuk őket.
A tojásokat felütjük egy tálba, kissé felverjük őket.
Étolajat hevítünk. Mikor forró, rátesszük a felkockázott szalonnát, és a kolbászt is. Kb. 2-4 perc alatt összepirítjuk.
Hozzáadjuk az előkészített lecsópaprikát, ezzel is összepirítjuk újabb 4 perc alatt.
Hozzáadjuk a vöröshagymát és egy perccel utána a fokhagymát is. Ezzel is összepirítjuk kb. 6 perc alatt.
Rászórjuk a fűszerpaprikát, és a paradicsomot is rögtön rátesszük.
Ráönthetjük azonnal a vizet is, és sózzuk meg. Kb. 25-30 percen át lassan készre főzzük.
Ezt követően ráöntjük a kikevert tojást, és átforgatjuk vele. 6-8 percig a tűzön forgatjuk, és el is készült a tojásos lecsó.
Az elkészült tojásos lecsót friss fehér kenyérrel, és élvezettel fogyasszuk!

Tojásos lecsó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lecsó csípősen
Lecsó csípősen

A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a feldarabolt paradicsomot, picit sózzuk, pár percig pároljuk fedő alatt, hogy levet engedjen. Utána hozzáadjuk a felszeletelt paprik...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Csirkemáj
Csirkemáj

Tegyük egy serpenyőbe a vajat, olvasszuk fel majd pirítsuk meg benne a csirkemájat. Közben szeleteljük fel a bacont, a gombát és a hagymát. Amikor a máj kissé megpirult adjuk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrienn
Vega rakott kel lencsével
Vega rakott kel lencsével

A vega rakott kel töltelékéhez a rizst egy lábasban 2 evőkanál étolajon lepirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel, sózzuk és közepes lángon készre főzzük. A lencsés-gom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Juhtúrós sztrapacska házi füstölt szalonnával
Juhtúrós sztrapacska házi füstölt szalonnával

Felteszünk vizet a sztrapacska kiszaggatásához. Meghámozzuk a krumplit, kislyukú reszelőn lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a tojásokat, a sót,a lisztet, és ha szüksé...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk