menu

Családireceptkönyv.hu

Tojásos lecsó


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


600 g lecsópaprika
2 gerezd fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
130 g kolbász
150 g szalonna - császár (húsos)
400 g paradicsom
5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
50 ml étolaj
30 g fűszerpaprika
1 teáskanál só
150 ml víz

Elkészítés:


A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd félbevágjuk, és 1-1,5 cm-es darabokra szeleteljük.
A vöröshagymát is felszeleteljük. A fokhagymát finomra vágjuk.
A szalonnának levágjuk a bőrét, és ujjnyi darabokra kockázzuk. A kolbászt felkarikázzuk.
A paradicsomok szárát kivágjuk, és felkockázzuk őket.
A tojásokat felütjük egy tálba, kissé felverjük őket.
Étolajat hevítünk. Mikor forró, rátesszük a felkockázott szalonnát, és a kolbászt is. Kb. 2-4 perc alatt összepirítjuk.
Hozzáadjuk az előkészített lecsópaprikát, ezzel is összepirítjuk újabb 4 perc alatt.
Hozzáadjuk a vöröshagymát és egy perccel utána a fokhagymát is. Ezzel is összepirítjuk kb. 6 perc alatt.
Rászórjuk a fűszerpaprikát, és a paradicsomot is rögtön rátesszük.
Ráönthetjük azonnal a vizet is, és sózzuk meg. Kb. 25-30 percen át lassan készre főzzük.
Ezt követően ráöntjük a kikevert tojást, és átforgatjuk vele. 6-8 percig a tűzön forgatjuk, és el is készült a tojásos lecsó.
Az elkészült tojásos lecsót friss fehér kenyérrel, és élvezettel fogyasszuk!

Tojásos lecsó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kolbászos-virslis paprikás krumpli galuskával
Kolbászos-virslis paprikás krumpli galuskával

Egy nagyobb méretű és magasabb falú serpenyőben a szalonnát kisütöm, majd benne megdinsztelem a vöröshagymát, és a fokhagymát. Kicsit lehúzom a tűzről, megszórom a pirospaprikáva...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kelemen féle tésztapuding
Kelemen féle tésztapuding

A nagy kockát forró sós vízbe szórjuk. 2 perccel víz újraforrása után a tésztát félre húzzuk és lefedve négy percig pihentetjük. A vékony tarja csíkokat kevés olajon megpirítjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
KARFIOLOS CSIRKEMELL SZELETEK
KARFIOLOS CSIRKEMELL SZELETEK

A kis darabokra szétszedett karfiolrózsákat sós, vegetás vízben félpuhára főzzük, / puha legyen, de ne essenek szét a rózsák /. A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, kicsi...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Tepsiben sült fasírtgolyók
Avatar Veres Kedvelnék
Tepsiben sült fasírtgolyók

A hagymát megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk, a kiflit megáztatjuk, és kinyomkodjuk, majd az összes többi hozzávalóval egy nagy tálba rakjuk (fűszerek ízlés szerint). Alapossan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk