3 cukkini
1 paprika
1 póréhagyma
50 dkg csirkemell
1 dl főzőtejszín
10 dkg gorgonzola
1 tojás sárgája
őrölt bors
só
A cukkinit, a paprikát és a hagymát megtisztítjuk, majd felszeleteljük. Lesózzuk és a felét kivajazott hőálló edénybe tesszük. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk, átlocsoljuk olívaolajjal és ráhalmozzuk. Erre kerül a maradék zöldség. A főzőtejszínt, a gorgonzolát és a tojás sárgáját összekavarjuk, sózzuk és borsozzuk, leöntjük vele a tetejét. 40-50 perc alatt készre sütjük 180 fokon.
A cukkinis ételek közül ez lett az egyik kedvencem!
A cukkiniket félbevágjuk, és kikanalazzuk a belsejüket. Halványan sózzuk, majd fokhagymás olajjal kikenjünk. Kikenünk olajjal vagy vajjal egy tepsit vagy egy jénait, és abba belehe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy ecset segítségével minden burgonyát jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a darált húst, amikor a hús szinte mindenhol fehér, teszünk hozzá sót, borsot, pici őrölt pirospaprikát.Felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben a kebab hozzávalóit jól összegyúrjuk, ízlés szerint ízesítjük sóval-borssal, majd kis kolbászkákat formázva belőle a bambusznyársakra húzzuk. Serpenyőben kevés olívao...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű