3 cukkini
1 paprika
1 póréhagyma
50 dkg csirkemell
1 dl főzőtejszín
10 dkg gorgonzola
1 tojás sárgája
őrölt bors
só
A cukkinit, a paprikát és a hagymát megtisztítjuk, majd felszeleteljük. Lesózzuk és a felét kivajazott hőálló edénybe tesszük. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk, átlocsoljuk olívaolajjal és ráhalmozzuk. Erre kerül a maradék zöldség. A főzőtejszínt, a gorgonzolát és a tojás sárgáját összekavarjuk, sózzuk és borsozzuk, leöntjük vele a tetejét. 40-50 perc alatt készre sütjük 180 fokon.
A cukkinis ételek közül ez lett az egyik kedvencem!
A csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, forró olajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. Kevés vízze készre pároljuk a húst. Ezután paradicso...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesFőzzük a tésztát al dente. (Fontos, hogy ne főzzük túl, hiszen a sütőben még a sajtmártást is magába fogja szívni.) Közben egy lábosba tegyük fel a vajat. Ha megolvadt, adjuk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát egyforma vékony, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, majd kevés olajon, forró serpenyőben enyhén megpirítjuk. Megvárjuk amíg a zsírja kisül. Amikor a szalonna aranyszínű, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű