Karaj, tarja, comb
Kolozsvári szalonna
só, bors, liszt, pirospaprika
Húst kiklopfol
Zúzott fokhagymával beken
Egy éjszakát hűtőben érlel
Húst paprikás lisztbe forgat
Forró olajban, zsírban 6-8 percig süt
Sóz, borsoz, melegen tart
Szalonnát üvegesre pirít
Köretnek alufóliás krumpli
A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba tesszük a húst. Rászórjuk a reszelt sajtot, ízesítjük sóval, borssal. Kézzel alaposan összedolgozzuk. A sajt szinte láthatatlan lesz benne. A húsmasszából nyolc egyenlő gomb...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott szalonnából pörcöt sütünk. Rádobjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk. A sertéshúst tokányra metéljük, majd a szalonnás, hagymás zsiradékban a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csülköket alaposan megtisztítjuk, és kicsit lecsöpögtetjük. 2. Egy közepes méretű tepsit kikenünk zsírral. 3. Az olajat egy tálkába öntjük és belezúzzuk a fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű