-1 karfiol
-1 kg darálthús
-1 hagyma
-3 gerezd fokhagyma
-3 ek. olaj
-5 dl tejszín
-10 dkg sajt
-1 db tojás
-5 dkg vaj
-2 ek. morzsa
-1 bögre rizs
-só
Karfiolt félpuhára főzőm.
Rizs+pírítom-->vízzel felöntöm.
hagyma+fokhagyma-->pírítom.+hús-->zsírjára sütöm.+fűszerek.
Tepsibe:
zsemlemorzsa+hús+karfiol+tejszín+tojás+reszelt sajt-->megsütöm.
A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és megfőzzük. A vizet leöntjük róla, burgonya törővel összetörjük, hozzá adjuk a lisztet, tojást, vajat, és az előzőleg apróra vágott o...
Elkészítési idő:Elkészítjük a kovászt – az élesztőt, cukrot és langyos vizet elkeverjük, félretesszük és megvárjuk, míg felfut. A lisztet, olívaolajat, sót és kovászt sima állagú tésztává gyúrjuk...
Elkészítési idő:A húsokat legalább 2-3-szor ledaráljuk, hogy pasztaszerű anyag legyen. Hozzáadjuk a fűszereket és a húslevet. Legalább 24 órát a hűtőszekrényben hagyjuk érlelődni. Vizes kézzel ho...
Elkészítési idő: 2 ora