ld. lent
0,5 kg céklát apró kockákra vágunk, és kiolajozott tepsiben 40 percig sütjük közepes hőfokon. Rizst párolunk fokhagymával, reszelt friss gyömbérrel. Csirkemellet vékonyra szeletelünk, átpirítjuk olívaolajon, és kevés vízzel pároljuk. Ha megpuhultak, összekeverjük a céklát, rizst, csirkét; tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
akár magában is, husi nélkül.
1. A burgonyát kefével dörzsölgetve jól megmossuk, majd kb. 1 kiskanálnyi sóval ízesített vízben héjában megfőzzük. Ezután a vizet leöntjük róla, és hűlni hagyjuk. Hideg vizet ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyél egy nagy darab (15dkg) füstölt szalonnát, vágd apró kockákra, majd egy nagy fej vöröshagymát is metéld fel, ted a lábasba és párold puhára a hagymát. Vágd fel a paprikát és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Az olajat felhevítjük, és hozzáadjuk a köményt, a gyömbért, a kurkumát, valamint a cayenne borsot. Rádobjuk a finomra aprított lila hagymát és fokhagymát, és üvegesre pároljuk ő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Üvegesre pirítjuk a hagymát, bele a fokhagyma és a paradicsompüré, ezután a fűszerek. 2. Összekeverjük a hozzávalókat, egyenletesen szétnyomkodjuk sütőpapíron, rá a feltét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű