Családireceptkönyv.hu

Pásztorpite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg darált sertéshús
25 dkg zöldborsó
3 közepes lilahagyma
2 közepes sárgarépa
5 dkg sűrített paradicsom
1 db leveskocka
5 dl víz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 ek napraforgó olaj

Elkészítés:


A ragu elkészítése:

Olajat egy serpenyőben felhevítünk, rátesszük a kockára vágott lila hagymát, a sárgarépát és pár percig sütjük.
Hozzáadjuk a darált húst, felöntjük paradicsompürével, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük és felöntjük a vízben elkevert leveskockával és beletesszük a zöldborsót.
Amikor megfőtt, közepes tepsibe öntjük.

A tetejére:

Burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízbe megfőzzük és áttörjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejet, a vajat és jó alaposan kikeverjük.
Krumplipürét a ragu tetejére simítjuk és előmelegített sütőben addig sütjük amíg a teteje kezd pirulni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Langalló, vagy más néven kenyérlángos
Langalló, vagy más néven kenyérlángos

A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben dagasztom így elkészítem a finom lágy kelt tésztát. Mikor a duplájára kelt belehúzogatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kéksajtos kenyérpuding
Kéksajtos kenyérpuding

A felkockázott kenyeret kivajazott tűzálló tálba tesszük. A tojásokat enyhén felverjük, összekeverjük a tejjel, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot (az alternatíva menüpont összet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lasagne (ahogy mi szeretjük)
Lasagne (ahogy mi szeretjük)

A tésztával kezdem. Tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval, és a közepébe mélyedést készítek. Ide ütöm a tojásokat. Kézzel összegyúrom a tésztát (ha nem áll össze, adok hozzá...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Rakott tészta sok hússal
Rakott tészta sok hússal

A tésztát sós vízben megfőzzük. A felszeletelt hagymát kevés olajon megdinszteljük, a húst is belekeverjük és addig sütjük, míg feldobja a levét. Fűszerezzük, belekeverjük a paradi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk