50 dkg darált sertéshús
25 dkg zöldborsó
3 közepes lilahagyma
2 közepes sárgarépa
5 dkg sűrített paradicsom
1 db leveskocka
5 dl víz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 ek napraforgó olaj
A ragu elkészítése:
Olajat egy serpenyőben felhevítünk, rátesszük a kockára vágott lila hagymát, a sárgarépát és pár percig sütjük.
Hozzáadjuk a darált húst, felöntjük paradicsompürével, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük és felöntjük a vízben elkevert leveskockával és beletesszük a zöldborsót.
Amikor megfőtt, közepes tepsibe öntjük.
A tetejére:
Burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízbe megfőzzük és áttörjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejet, a vajat és jó alaposan kikeverjük.
Krumplipürét a ragu tetejére simítjuk és előmelegített sütőben addig sütjük amíg a teteje kezd pirulni.
A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben dagasztom így elkészítem a finom lágy kelt tésztát. Mikor a duplájára kelt belehúzogatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott kenyeret kivajazott tűzálló tálba tesszük. A tojásokat enyhén felverjük, összekeverjük a tejjel, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot (az alternatíva menüpont összet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztával kezdem. Tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval, és a közepébe mélyedést készítek. Ide ütöm a tojásokat. Kézzel összegyúrom a tésztát (ha nem áll össze, adok hozzá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A felszeletelt hagymát kevés olajon megdinszteljük, a húst is belekeverjük és addig sütjük, míg feldobja a levét. Fűszerezzük, belekeverjük a paradi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű