4 tojás
1 kispohár tejföl
1 fej vöröshagyma reszelve
liszt
babérlevél
ecet
mustár
cukor
só
olaj
Az olajból, a lisztből és a reszelt hagymából világos rántást készítünk, felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, cukorral, kevés ecettel, mustárral. Belekeverjük a kis pohár tejfölt és összeforraljuk vele. Óvatosan beleütjük a tojásokat, és keményre főzzük őket a mártásban, de innentől már keverni nem szabad. Kifőtt tésztával tálaljuk.
Zsemlegombóc
A gombóchoz a zsemléket kockára vágjuk, megpirítjuk, majd tejjel és liszttel, sóval, borssal galuska keménységűre összekeverjük. Húsz percig pihentetjük, majd 8 db gombócot formálva, jól összenyomkodva lobogó vízbe tesszük. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük.
Elkészítése: A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJénai tál aljára 2 ek olajat teszek, felkarikázom a vöröshagymát amit rászórok, ennek a tetejére teszem a bacon szalonnába tekert virslit. Ezt addig sütöm amíg üveges nem lesz a ha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűhús+tejfől+fűszer+reszelt sajt-->összekeverem+liszt. Formába a bacon+csirke+bacon+sajt :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A főtt csülköt felszeleteljük. A nyers burgonyát és a hagymát karikára vágjuk. Megfőzzük a tojást, közben olaj jal kikenjük a tepsit. Beletesszük a burgonyát, amit s...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: Könnyű