Családireceptkönyv.hu

Tepsiben sült töltött paradicsom és paprika


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Töltelékhez:
6 db paradicsom
6 db paprika
1/2 kg darált hús
15 dkg rizs
1 db nagy fej hagyma kockára vágva (lehet dinsztelni is)
1 db tojás (én nem teszek bele tojást)

Ízesítéshez:

őrölt bors
ételízesítő (házi a legjobb)
őrölt pirospaprika

Öntethez:
2 dl tejföl

Sütőedény kikenéséhez:
1 evőkanál olaj

Elkészítés:


A rizst a szokásos módon megfőzzük.

A paprika csuma felőli részénél 1 cm karikát levágunk. A többi részt kicsumázzuk, kimagozzuk. A levágott részt apró kockára vágva tálba tesszük.
A paradicsom tetejét levágjuk, a belsejét karalábévájóval óvatosan kivájjuk és az apróra vágott paprikához tesszük.

A húst a rizzsel, a hagymával sóval, ételízesítővel, törött borssal, kevés őrölt pirospaprikával összevegyítjük, majd a paprikába és a paradicsomba töltjük a levágott "kalapot" rátesszük.

A sütőt közepes hőfokra állítva (villanysütő 150 fok) bekapcsoljuk.

A paradicsom kivájt belsejét az apróra vágott paprikadarabokat a tejföllel elkeverjük. A tepsibe tesszük az 1 evőkanál olajat, beletesszük a paprikákat és paradicsomoka, majd a tejfölös keveréket ráöntjük.
Fóliával vagy a sütő/edény tetejével lefedjük, betesszük sülni az előmelegített sütőbe. 10 perc múlva 200 fokra állítjuk a hőt.
20 perc múlva levesszük a fóliát vagy a sütőedény tetejét, megnézzük megpuhult-e a paprika és a paradicsom, amennyiben igen, lefedés nélkül visszatesszük, hogy a teteje megpiruljon. A sütőt kikapcsoljuk.

Főtt rizzsel, petrezselymes burgonyával vagy kenyérrel kínáljuk.
Hidegen is nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok!

Tepsiben sült töltött paradicsom és paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
burgonyás lepény
burgonyás lepény

A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd megpucoljuk és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, azután a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk. Az e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Vadásznokedli
Vadásznokedli

A lisztből, 3 tojásból vízből és kevés sóból nokedlit készítünk. Enyhén sós vizet forralunk, és ebben a nokedlit kifőzzük. A felkockázott hagymát a forró zsírban üvegesre sütjük, m...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos húsgombóc 2
Paradicsomos húsgombóc 2

♥ Húsgolyó A toast kenyerek széleit levágjuk, a belsejét pedig kockákra, és egy vízzel telített edénybe rakjuk őket. Felhasználásig hagyjuk ázni őket. Egy nagy keverőtálba rakjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Brassói csirkemellből
Brassói csirkemellből

A csirkemellet csíkokra vágom, a szalonnát, vöröshagymát felkockázom, a fokhagymát reszelem/aprítom. Egy nagyobb serpenyőben a szalonnát addig priítom, míg a zsírja kijön....

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk