Családireceptkönyv.hu

Tepsiben sült töltött paradicsom és paprika


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Töltelékhez:
6 db paradicsom
6 db paprika
1/2 kg darált hús
15 dkg rizs
1 db nagy fej hagyma kockára vágva (lehet dinsztelni is)
1 db tojás (én nem teszek bele tojást)

Ízesítéshez:

őrölt bors
ételízesítő (házi a legjobb)
őrölt pirospaprika

Öntethez:
2 dl tejföl

Sütőedény kikenéséhez:
1 evőkanál olaj

Elkészítés:


A rizst a szokásos módon megfőzzük.

A paprika csuma felőli részénél 1 cm karikát levágunk. A többi részt kicsumázzuk, kimagozzuk. A levágott részt apró kockára vágva tálba tesszük.
A paradicsom tetejét levágjuk, a belsejét karalábévájóval óvatosan kivájjuk és az apróra vágott paprikához tesszük.

A húst a rizzsel, a hagymával sóval, ételízesítővel, törött borssal, kevés őrölt pirospaprikával összevegyítjük, majd a paprikába és a paradicsomba töltjük a levágott "kalapot" rátesszük.

A sütőt közepes hőfokra állítva (villanysütő 150 fok) bekapcsoljuk.

A paradicsom kivájt belsejét az apróra vágott paprikadarabokat a tejföllel elkeverjük. A tepsibe tesszük az 1 evőkanál olajat, beletesszük a paprikákat és paradicsomoka, majd a tejfölös keveréket ráöntjük.
Fóliával vagy a sütő/edény tetejével lefedjük, betesszük sülni az előmelegített sütőbe. 10 perc múlva 200 fokra állítjuk a hőt.
20 perc múlva levesszük a fóliát vagy a sütőedény tetejét, megnézzük megpuhult-e a paprika és a paradicsom, amennyiben igen, lefedés nélkül visszatesszük, hogy a teteje megpiruljon. A sütőt kikapcsoljuk.

Főtt rizzsel, petrezselymes burgonyával vagy kenyérrel kínáljuk.
Hidegen is nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok!

Tepsiben sült töltött paradicsom és paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bújtatott lecsó - OK
Bújtatott lecsó - OK

1. Úgy készül, hogy az alap lecsót elkészítem, kevés paradicsommal, hogy ne legyen túlságosan szaftos. 2. Bő, sós vízben kifőzöm az óriás kagylótésztát. 3. Kivajazott, hőál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabi
Lángos
Lángos

A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük és összetörjük. A langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. (kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szeghalmi aprópecsenye
Szeghalmi aprópecsenye

A hagymákat megtisztítjuk, félkarikára vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzákarikázzuk a zöldpaprikát, pár percig sütjük, közben a húst csíkokra vágjuk, és a hagymához adjuk. B...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Melegszenya
Melegszenya

A hozzávalókat (egy pohárban, kézi habverővel vagy kanállal) elkeverjük. Kókuszolajjal kikent, felforrósított szendvicssütőbe kanalazzuk a massza felét, rátesszük a sonkát, sajtot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk