Családireceptkönyv.hu

Kukoricapehelyben sült csirkemell


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500g csirkemell
natúr kukoricapehely
kukorica-, vagy rizsliszt
2 tojás

750g édesburgonya
olívaolaj
zöldségek

Elkészítés:


A csirkemell szeleteket sózd meg, majd forgasd meg lisztben, tojásban végül pedig összetört kukoricapehelyben.

Az édesburgonyát hámozd meg, vágd hasábokra, majd tedd fel főni annyi vízzel, amennyi pont ellepi. Amint felforrt, vedd le a tűzről és öblítsd le hideg vízzel.

A hússzeleteket és a burgonyát is sorakoztasd sütőpapírra. A krumplit sózd meg, ízlés szerint tehetsz rá borsot és más fűszereket is. Szerintem a füstölt pirospaprika nagyon illik hozzá. Utána olajozd be mind a húsokat, mind pedig a burgonyát. 180 °C-on süsd őket addig, míg meg nem pirulnak. A sütés vége felé a grill és légkeverés funkcióval sül meg a legjobban.

Ha elkészültek, friss salátamix-szel tálald.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálaláskor a salátára egy kis light majonéz, a húsra pedig ketchup illik, mivel elég száraz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Daramorzsa (császármorzsa)
Daramorzsa (császármorzsa)

A tojásokat kettéválasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A mazsolát megmossuk. A vaj kétharmadát, a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tojássárgával, c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
sajtos burgonya
sajtos burgonya

A burgonyákat megmossuk, majd megfőzzük. (Vigyázzunk, ne repedjen meg a héja!) Amikor kihult, meghámozzuk, és fél cm-es kockákra vágjuk. A sajtból forgácsokat vágunk. Vajjal kiken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Gombás sajtos tészta
Gombás sajtos tészta

A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombát és pár percig pirítjuk. Majd felöntjük a főzőtejszínnel és h...

Elkészítési idő: 0.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Juhtúrós langalló recept
Juhtúrós langalló recept

A lisztet keverjük el a sóval. Az élesztőt kevés meleg vízzel és cukorral futtassuk fel, nagyjából 15 perc alatt. Keverjük a liszthez, adjuk hozzá a maradék meleg vizet, majd gyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk