500g csirkemell
natúr kukoricapehely
kukorica-, vagy rizsliszt
2 tojás
só
750g édesburgonya
olívaolaj
zöldségek
A csirkemell szeleteket sózd meg, majd forgasd meg lisztben, tojásban végül pedig összetört kukoricapehelyben.
Az édesburgonyát hámozd meg, vágd hasábokra, majd tedd fel főni annyi vízzel, amennyi pont ellepi. Amint felforrt, vedd le a tűzről és öblítsd le hideg vízzel.
A hússzeleteket és a burgonyát is sorakoztasd sütőpapírra. A krumplit sózd meg, ízlés szerint tehetsz rá borsot és más fűszereket is. Szerintem a füstölt pirospaprika nagyon illik hozzá. Utána olajozd be mind a húsokat, mind pedig a burgonyát. 180 °C-on süsd őket addig, míg meg nem pirulnak. A sütés vége felé a grill és légkeverés funkcióval sül meg a legjobban.
Ha elkészültek, friss salátamix-szel tálald.
Tálaláskor a salátára egy kis light majonéz, a húsra pedig ketchup illik, mivel elég száraz.
A kukorica kásadarát egy tálban, bő hideg vízben 2x,3x megmossuk, úgy, hogy a víz színére feljövő könnyű héjat is leöntjük róla a hideg vízzel együtt. Lecsepegtetjük. Ugyan ebben...
Elkészítési idő:Először a krumplit kellett kissé megfőzni. Alaposan megmostam, és gyorsfőző fedővel használható magasabb lábasba raktam 10 db közepesnél nagyobb krumplit, szórtam rá 2 fehér kanál...
Elkészítési idő:Összegyúrni és kisütni.
Elkészítési idő: