500g csirkemell
natúr kukoricapehely
kukorica-, vagy rizsliszt
2 tojás
só
750g édesburgonya
olívaolaj
zöldségek
A csirkemell szeleteket sózd meg, majd forgasd meg lisztben, tojásban végül pedig összetört kukoricapehelyben.
Az édesburgonyát hámozd meg, vágd hasábokra, majd tedd fel főni annyi vízzel, amennyi pont ellepi. Amint felforrt, vedd le a tűzről és öblítsd le hideg vízzel.
A hússzeleteket és a burgonyát is sorakoztasd sütőpapírra. A krumplit sózd meg, ízlés szerint tehetsz rá borsot és más fűszereket is. Szerintem a füstölt pirospaprika nagyon illik hozzá. Utána olajozd be mind a húsokat, mind pedig a burgonyát. 180 °C-on süsd őket addig, míg meg nem pirulnak. A sütés vége felé a grill és légkeverés funkcióval sül meg a legjobban.
Ha elkészültek, friss salátamix-szel tálald.
Tálaláskor a salátára egy kis light majonéz, a húsra pedig ketchup illik, mivel elég száraz.
A tojásokat kettéválasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A mazsolát megmossuk. A vaj kétharmadát, a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tojássárgával, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat megmossuk, majd megfőzzük. (Vigyázzunk, ne repedjen meg a héja!) Amikor kihult, meghámozzuk, és fél cm-es kockákra vágjuk. A sajtból forgácsokat vágunk. Vajjal kiken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombát és pár percig pirítjuk. Majd felöntjük a főzőtejszínnel és h...
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük el a sóval. Az élesztőt kevés meleg vízzel és cukorral futtassuk fel, nagyjából 15 perc alatt. Keverjük a liszthez, adjuk hozzá a maradék meleg vizet, majd gyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű