50 dkg lapocka
30 dkg csuszatészta
7 dkg füstölt szalonna
50 dkg tehéntúró
3 dl tejföl
3 dkg reszelt sajt
1 nagy fej hagyma
3 evőkanál olaj
só, őrölt bors
A húst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk és két evőkanál olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután 1 dl vizet aláöntve, félpuhára pároljuk. Amíg a hús párolódik a tésztát forró sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük és a maradék olajra szedjük. Jól átkeverjük, és melegen tartjuk. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk és a pörcöt leszűrjük. A tehéntúrót összemorzsoljuk, a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és a szalonnazsíron üvegesre fonnyasztjuk. Ezután belekeverjük a tejfölt és meghintjük őrölt borssal. Mély tűzálló tálba terítjük a csusza egyharmadát, ezt megszórjuk egyharmadnyi túróval, majd beborítjuk a hússzeletek felével. Erre megint csuszát teszünk és addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból futja. A tetejére csuszának kell kerülnie, ezt leöntjük a maradék tejfölös-szalonnás zsírral elkevert reszelt sajttal, a pörcöt a tetejére szórjuk, a tálat lefedjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon, 20 percig sütjük, majd 5 percig tető nélkül pirítjuk.
A hagymát vaj és olíva olaj összeolvasztott keverékén puhára dinsztelem. Finoman sózom. Hozzáadom a köményt, majoránnát, fokhagymát, beleforgatom a burgonyát és a káposzta sötétebb...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűKözepes lángon a kockára vágott csirkemellet fehéredésig sütjük, kiszedjük egy tányérra. Ezután a rizst, meg a kockára vágott vöröshagymát, néha megkeverve, kb. 5 percig pirítjuk....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kocsonyahúst jól megtisztítom és megmosom. Hideg vízben felteszem főni. Az első levét leöntöm és új vízben ismét felteszem főni. Ha ismét felforrt, hozzáadom a hagymákat, a zöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt a rizshez hasonlóan megfőzzük. Főzés előtt megmossuk, 2-szeres (1:2 arány) vízben feltesszük főni a zöldségekkel együtt. Fedő alatt főzzük, megvárjuk, míg felforr. F...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű