• 1 ek olívaolaj
• 1 fej vöröshagyma
• 1 db gerezd fokhagyma
• 1 db cukkini
• 1 db tök
• 1 db paradicsom
• 1 db száraz kakukkfű
• só, bors
• 1 csésze sajt
Kockázzuk fel a vöröshagymát egy tálba, és reszeljük rá a fokhagymát. Ha ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá az olívaolajat is. A következő lépésben vágjuk karikára a zöldségeket. Készítsünk elő egy tepsit, aminek az aljára öntsük a hagymás keveréket. A felkarikázott zöldségeket egymás után állítva helyezzük rá a hagymás ágyra. Ha az összes zöldséget ráhelyeztük, akkor jöhet a bors és a só. Végül szórjuk rá a sajtot a zöldségek tetejére, és tegyük be a sütőbe sülni.
http://www.femcafe.hu/cikkek/recept/sajtos-zoldsegtal-recept
Itt a képet is megnézheted!
Ha egy könnyed zöldségekkel teli ételre vágysz, akkor ez neked való! Finom és könnyű elkészíteni.
Ennek a tejberizsnek a krémességéhez fontos, hogy kerek szemű rizst használj, ami krémesre fő, de a szemek mégis egyben maradnak. Ehhez amúgy tökéletes a sima rizs vagy pl. a rizot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megpirítjuk a tarhonyát (ki mennyire szereti), majd rátesszük a pestót (vagy fokhagymát...), és egy pillanat alatt megfuttatjuk az olajon, majd felengedjük annyi vízzel,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, erre rakjuk a paradicsomkarikákat. (Előtte a paradicsom héját forró vízbe mártva, majd hidegbe, könnyen leszedhetjük.) Néhán...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes