650g kicsontozott pulykacomb(vékony csíkokra vágjuk)
1 fej lila hagyma
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
Teriyaki szósz, só
rozmaring kakukkfű
1 darabka gyömbér
1kk házi darált csípőspaprika pép
6 nagyobb sampion
kisebb cukkini
2 drb apró csíkokra vágott répa
2ek mangalica zsír
2 ek nyílgyökérliszt
3ek víz
A hozzávalókat, megmossuk, felaprítjuk, vagy felkockázzuk, kinek hogy tetszik. A pulykacombot vékony csíkokra vágjuk.
Wokban felhevítjük a zsiradékot, beledobáljuk a zöldfűszereket, mikor már érezni a rozmaring és a kakukkfű illatát, hozzáadjuk a felaprított gyömbért, ezután a hagymát, fokhagymát. Üvegesre pirítjuk. Jöhet a hús, fűszerek, triyaki szósz . Jól átkeverjük, átsütjük, ezután jön a többi zöldség. Jól összekeverjük, lefedjük és hagyjuk megpuhulni, az ízek összeérnek. Végül a nyílgyökérlisztet elkeverjük 3 ek vízben, hozzáadjuk a húshoz. Átkeverjük. Kis rozmaringos lepénykenyérkékkel tálaljuk.
1 csomag Éléskamra lángos lisztkeverék
150ml víz
2 tojás
Összekeverjük, hagyjuk állni 15 percet. Sütőpapírral bélelt tepsire mini lapos kenyereket nyújtunk. Megkenjük fokhagymás, rozmaringos olíva olajjal. 175 fokon 25 percig sütjük.
Csánó Erika
A húst kockákra vágjuk. A zúzott fokhagymát és a felaprított hagymát megpirítjuk a zsírban. Rászórjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a h...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesA füstölt húst felkockázzuk, 2 evőkanál olajon enyhén megpirítjuk. Hozzádobjuk a felaprított pórét és a beáztatott lencsét, és felöntjük fél liter alaplével. Kis lángon puhára főzz...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KözepesElkészítés: 1. felkockázzuk a füstölt szalonnát majd zsírjára pirítjuk. Megtisztítjuk és feldaraboljuk a hagymákat. 2. Hozzáadjuk dinsztelődni a hagymát. 3. Megtisztítjuk, maj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA húst felkockázzuk majd félre tesszük. Addig felaprítjuk a paradicsomot (én leszoktam húzni a héját és akkor nem marad meg a "bőre" miközben föl.) A paprikát nagyon kicsi darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű