Hozzávalók 6 főre
» 2 kg kocsonyahús (fej, köröm, farok, csánk, színhús)
» 1 fej vöröshagyma
» 1 fej fokhagyma
» só
» bors egész
» 2 szál sárgarépa
» 1 szál fehérrépa
» 1 db paprika erős
A kocsonyahúst jól megtisztítom és megmosom. Hideg vízben felteszem főni. Az első levét leöntöm és új vízben ismét felteszem főni. Ha ismét felforrt, hozzáadom a hagymákat, a zöldségeket és a fűszereket. Kis lángon készre főzöm. Kanállal kiveszek egy kevés lét és ha az ujjunkat belemártva "ragacsos", akkor jó. A főtt húst mélytányérokban egyenlően szétosztom és rámerem a levet. Időnként ahogy dermed, a zsírréteget leszedem. Hideg helyre teszem.
A 25 dkg darált húst kevés olajon előpároljuk. A 15 dkg nyers rizst előfőzés nélkül egy margarinnal kikent hőálló tál aljára tesszük, rárétegezzük a darált húst és a 20 dkg. fagyas...
Elkészítési idő:Mindent összekeverni, dagasztani, ki lapogatni kerek formára, dagasztani, majdnem készre sütni :-) Feltéttel megpakolni és készre sütni!
Elkészítési idő:1. Szeleteljük fel a vöröshagymát, és préseljük össze a fokhagymát, majd hagyjuk állni 5 percig, így fokozhatjuk a fokhagyma egészségvédő hatását. 2. Egy rozsdamentes acél serpeny...
Elkészítési idő: 20 perc