1 karfiol
1 tojás 2 gerezd fokhagyma 0.5 csokor petrezselyem
zsemlemorzsa
só
bors
A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd négy-öt perc alatt roppanósra, majd szűrd le, és hagyd kicsit hűlni. Törd össze villával, vagy tedd késes aprítógépbe. Keverd hozzá a tojást, a zúzott fokhagymát, sózd és borsozd ízlés szerint. Rakj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól gyúrható legyen, majd tedd hozzá az aprított petrezselymet.
A masszából formázz tetszőleges nagyságú kroketteket, és forgasd meg jól a zsemlemorzsában. Teríts egy tepsibe sütőpapírt, rakd bele a bundázott zöldségeket, és spricceld meg kevés olajjal. Süsd aranybarnára 180 fokon körülbelül 25 perc alatt. Közben egyszer forgasd át a sütőben.
Végre itt a diétás krokett, ami karfiolból készül, kívül ropogós, belül krémes és fűszeres! Fogyókúra alatt is kitűnő választás, hisz egy jó adagban is csak 200 kalória van. Süsd meg sütőben, és akkor nem fog tocsogni az olajban. Érdemes megkóstolni fokhagymás, joghurtos szósszal leöntve is.
A száraz tésztát sós vízben kifőzzük. Elkészítjük a ragut. Olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd az apróra vágott sonkát és bacont. Fűszerezzük ízlé...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal. A tepsi aljára nyers karikára szeletelt pityókát helyezünk. A tetejére darált húst szórunk vagy karikára vágott kolbászt helyezünk. Rára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként a lereszelt burgonyához fokozatosan adagoljuk a finomlisztet. A megtisztított fokhagyma gerezdeket átpasszírozzuk egy fokhagymanyomón, majd hozzáadjuk a burgonyához....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes______________________________________ A hagymát apróra vágva zsíron üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzá adjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot, rózsáira...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű