2 kg savanyú káposzta,1 kg sertéshús,2 fej hagyma,6-7 gerezd fokhagyma,25 dkg rizs, pirospaprika, só bors, étel ízesítő, babérlevél, egész bors, egész kömény, őrölt bors és kömény.
A kockákra vágott vöröshagymát zsíron megfonnyasztottam, lehúztam a tűzről beleszórtam a pirospaprikát, visszatettem a tűzre-majd beletettem a húst, a fokhagymát, ízesítettem és egy pörkölt szerűséget készítettem. Közbe a káposztát beáztattam, kétszer átmostam és mikor a hús félpuhára párolódott beletettem, itt kerültek bele a fűszerek ízlés szerint, majd készre pároltam. Beletettem a rizst, felöntöttem egyszeres mennyiségű vízzel, és sűrű kevergetés mellett készre főztem. Ha a víz elfőtt mindig kis adagokban adogattam hozzá.
A hagymát tisztítás után kis kockákra vágjuk a hússal együtt. A zsírt felforrósítjuk és rádobjuk a hagymát és megdinszteljük, majd rárakjuk a húst a csontokkal együtt. Tovább pirí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRöviden a rétegek: 1. krumpli, só, vaj 2. tojás, tejföl 3. krumpli, só, vaj 4. kolbász, tejföl 5. krumpli, só, vaj, tejföl Tetejére reszelt sajt, zsemlemorzsa, vaj Hossz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábasban zsírjára sütjük a kockázott bacont, majd amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk az apróra felvágott hagymát, majd pár percig együtt pirítjuk tovább. Végül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű