KÁPOSZTÁS BABLEVES..Hozzávalók, 1 kg bab,1,5 kg savanyú káposzta,1 db füstölt csülök vagy bár milyen füstölt hús,ízlés szerint.só,bors,őrölt kömény,4 levél babérlevél majoránna,tárkony,1 nagyobb fej fokhagyma,2db hagyma,2 kanál zsír,liszt,(piros paprika)
a babot és a füstölt anyagot 1 éjszakán át áztatjuk,másnap 1 nagyobb fazékban fel tesszük főni,ajánlatos a füstölt csülköt vagy húst kockára vágjuk,beletesszük a fűszereket,és a zúzott fokhagymát,még fő a káposztát forró vízbe áztatjuk,mit jól ki csavarva és még egyszer hideg vízben át mosva a már ,majdnem meg főtt leveshez adjuk közben a hagymából zsírból és lisztből világos barna rántást készítünk mikkor kész bele tesszük a piros paprikát és szűrön keresztül a levesbe tesszük.mikkor 1-2 t forr a leves le vesszük a tűzhelyről.
A kaprot mossuk meg és vágjuk apróra. Friss nem lévén, a mélyhűtött is használható, a szárított már nem a legjobb erre a célra. A tojásokat tegyük egy tálba, sózzuk és robotgéppel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarhonyához hozzáadjuk az olajat, majd állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. Ezután felöntjük a vízzel, hozzákeverjük a sót, majd lefedve addig főzzük, míg teljesen m...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűA tésztát az előírás szerint enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük.. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját habosra keverjük a vajjal és 20 dkg...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes