KÁPOSZTÁS BABLEVES..Hozzávalók, 1 kg bab,1,5 kg savanyú káposzta,1 db füstölt csülök vagy bár milyen füstölt hús,ízlés szerint.só,bors,őrölt kömény,4 levél babérlevél majoránna,tárkony,1 nagyobb fej fokhagyma,2db hagyma,2 kanál zsír,liszt,(piros paprika)
a babot és a füstölt anyagot 1 éjszakán át áztatjuk,másnap 1 nagyobb fazékban fel tesszük főni,ajánlatos a füstölt csülköt vagy húst kockára vágjuk,beletesszük a fűszereket,és a zúzott fokhagymát,még fő a káposztát forró vízbe áztatjuk,mit jól ki csavarva és még egyszer hideg vízben át mosva a már ,majdnem meg főtt leveshez adjuk közben a hagymából zsírból és lisztből világos barna rántást készítünk mikkor kész bele tesszük a piros paprikát és szűrön keresztül a levesbe tesszük.mikkor 1-2 t forr a leves le vesszük a tűzhelyről.
1. Pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk karikákra. Hámozzuk meg a virsliket, és hosszában kb. a közepéig vágjuk be őket. 2. Amennyi virsli van, annyi kis vékony szelet sajtot vágunk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA zöldség mixet és a rizst megfőzzük, a csirkemellet sózzuk, fűszerezzük, kevés kókuszolajon megpirítjuk. Az egészet egy tálban összekeverjük a tojással elkevert, fűszerezett tejfö...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük, vízzel jól megspricceljük, majd lefóliázzuk. Forró sütőbe ( 200 fok) toljuk és kb. 50 perc alatt majdnem k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat sós vízben, puhára főzzük, megpucoljuk, majd pépesre törjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az összes hozzávalóból masszát gyúrunk, golyókat formálunk, z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű