Családireceptkönyv.hu

Káposztás bableves füstölt csülőkel


Írta:

Elk. idő: 2 ÓRA
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


KÁPOSZTÁS BABLEVES..Hozzávalók, 1 kg bab,1,5 kg savanyú káposzta,1 db füstölt csülök vagy bár milyen füstölt hús,ízlés szerint.só,bors,őrölt kömény,4 levél babérlevél majoránna,tárkony,1 nagyobb fej fokhagyma,2db hagyma,2 kanál zsír,liszt,(piros paprika)

Elkészítés:


a babot és a füstölt anyagot 1 éjszakán át áztatjuk,másnap 1 nagyobb fazékban fel tesszük főni,ajánlatos a füstölt csülköt vagy húst kockára vágjuk,beletesszük a fűszereket,és a zúzott fokhagymát,még fő a káposztát forró vízbe áztatjuk,mit jól ki csavarva és még egyszer hideg vízben át mosva a már ,majdnem meg főtt leveshez adjuk közben a hagymából zsírból és lisztből világos barna rántást készítünk mikkor kész bele tesszük a piros paprikát és szűrön keresztül a levesbe tesszük.mikkor 1-2 t forr a leves le vesszük a tűzhelyről.

Káposztás bableves füstölt csülőkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KARFIOL FÁNK POGÁCSA
KARFIOL FÁNK POGÁCSA

Vágd rózsáira a karfiolt és mosd meg, majd aprítógépben addig daráld, amíg apró szemű nem lesz, majd párold meg – mikróban kb 5-7 perc. Tedd át egy edénybe, és add hozzá az összes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Bajor húsgombóc
Avatar Veres Kedvelnék
Bajor húsgombóc

Először a 70 dkg darált húst (comb) fűszerekkel összekeverjük (bors, só, majoranna, erős paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma és 1 tojás), mintha fasírtot készítenénk, cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Milánói rakott burgonya
Milánói rakott burgonya

A meghámozott és felaprított hagymát az olajon megfuttatjuk. Az apró kockákra darabolt húst rádobjuk és kissé megpirítjuk. Felengedjük 3 dl vízzel és a MAGGI Tésztás fortélyok Milá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KÖLESSEL, PARADICSOMMAL, SAJTTAL TÖLTÖTT CUKKINI
KÖLESSEL, PARADICSOMMAL, SAJTTAL TÖLTÖTT CUKKINI

A cukkinit félbevágjuk, a belsejét kanállal kiszedjük, hogy csónakokat kapjunk. Ezután a belsejét besózzuk és állni hagyjuk, amíg a töltelék elkészül. A hagymát megpucoljuk, vékon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk