500 gtúró
300 gszeletelt szalámi
1 dbpaprika (zöld
Először előkészítjük a háztartási fóliát, majd egy nagyobb darabot levágunk belőle és az asztalra/konyhapultra tesszük. A fóliára rákanalazzuk a túrót, letakarjuk egy réteg fóliával, majd egy sodrófával henger téglalap alakúra nyújtjuk.Az egyik réteg fóliát levesszük a túróról, rátesszük a vékony szelet szalámit. Ezután átfordítjuk egy fóliára, a túrós feléről levesszük a fóliát, megpakoljuk a vékonyra vágott paprikával, végül az egészet óvatosan felcsavarjuk.A szalámis tekercset éles késsel felszeleteljük. Minden egyes vágás után a kést megtöröljük. Én a szeleteket egy ropogós sajtos kekszre szoktam tenni, és azzal tálalom. Jó étvágyat!
A tzatzikihez a megmosott uborkákat lereszeljük, besózzuk, és félretesszük 15 percre pihenni. Ha letelt az idő, kinyomkodjuk – ez azért kell, hogy ne legyen keserű! – hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra, a sajtokat reszeljük le. Tegyük egy mélyebb serpenyőbe a hagymát, a kockázott paradicsomot, az alaplevet, a fokhagymaport. Fedő alatt, al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy-két evőkanál olajon megsütjük a szalonnát, aztán kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre sütünk egy fej kockákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábasban vizet forralunk és pár perc alatt megpuhítjuk benne a káposztaleveleket, majd félretesszük. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a felhevített zsíro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű