2 cukkini, 1 brokkoli, 1 karfiol, 2 édesburgonya, leveles spenót, fagyasztott eper, 4 banán, 2 alma, 2 körte, kb 10 kelbimbó, kb 1/2 kg csicsóka, 1 kg krumpli, kb 70dkg sárgarépa, 3 szál fehérrépa, 1,5 marék rizs, 1 cékla, kb 7 szem gesztenye, 5 hagyma, 10 fej fokhagyma, só, házizsír , kb 1,5 kg hús, én 4 félét teszek bele: szárnyas, disznó, marha, és borjú.
Megfőzöm vízben külön-kölün a brokkolit, édesburgonyát, cukkinit, karfiolt, rizst, a sárgarépa felét, a csicsókát, a spenótot, a céklát. Leöntöm a vizüket, és tálkákba teszem. Majd felteszek egy nagy fazékba húslevest, bele a maradék répákat, az 5 fej hagymát, az összes fokhagymát, sót, zsírt és a húsokat. ez a leves lesz a sós főzelékek alapleve. egy másik fazékba felteszem a 2 nagy körtét és a 2 nagy almát, kompóttá főzőm, ez lesz az édes főzelékek alapleve. Ha kész a húsleves, kb 2,5 óra, akkor leszűröm, felfogom a levét, és szétválogatom a hozzávalóit tálakba. A kompót levét is leszűröm és külön tálba teszem a levet. Így, minden menüből 5 adag lesz, az 5 adag pont egy tele műanyag tárolója a botmixernek, amit a mixerrel együtt adnak. Nos, az összetevők: 1) brokkoli /kb1brokkoliegyharmada/+édesburgonya+husi+hagyma + a husleves2)cukkini+kevés kapor+rizs+répa+husi+hagyma+fokhagyma+ a húsleves 3)Eper, kb 7 darab /vagy más bogyós+ 1,5 banán+krumpli+marhahusi+ a kompót leve 4)Édesburgonya+rizs+hagyma+répa+husi+húsleves 5)spenót+krumpli+husi+fokhagyma+hagyma+répa+húsleves 6)Alma+körte+krumpli+1 banán+marhahúsi+a kompot leve 7)a karfiol kb 1/3-a+répa+husi+hagyma+rizs/krumpli+ a húsleves 8) Kelbimbó+körte+csicsóka+kevés krumpli+répa+ a kompót leve 9)cékla+krumpli+husi+körte+alma+ a kompót leve 10)gesztenye+banán+alma+marhahusi+krumpli+kompót leve. Az állaga mindig krémes legyen
én picit folyósabbra mixelem, így jobban szereti a kisfiam. Nekem így sokkal könnyebb, mert bármikor 15 perc alatt fel tudom melegíteni, és nem kell minden nap ezzel bibelődni. Plussz az hús alaplé nagyon házias ízt ad neki. Vashiány ellen garantált a siker lányok!
A húst bepácoljuk előtt 2-3 nappal korábban mielőtt elkészítenénk. Minél többet áll a pácban, annál porhanyósabb lesz a kész hús. Egy zárható tetejű edénybe rakjuk a húst, és mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. 1 nagy fej vöröshagyma A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. 4 gerezd fokhagyma Ledaráljuk a húsoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a pörkölt elkészítéséhez fogunk hozzá, a szokásos módon. Míg fő a hús, addig a káposztát legyaluljuk, enyhén besózzuk, majd állni hagyjuk. Amikor majdnem kész lett a pörköl...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPucold meg a karalábékat, tojásokat, hagymát és a kolbászt majd karikázd fel. Olajozz ki egy sütőtálat és sorba rendezd be a hozzávalókat. Tedd a tál aljára a hagymakarikákat, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű