2 cukkini, 1 brokkoli, 1 karfiol, 2 édesburgonya, leveles spenót, fagyasztott eper, 4 banán, 2 alma, 2 körte, kb 10 kelbimbó, kb 1/2 kg csicsóka, 1 kg krumpli, kb 70dkg sárgarépa, 3 szál fehérrépa, 1,5 marék rizs, 1 cékla, kb 7 szem gesztenye, 5 hagyma, 10 fej fokhagyma, só, házizsír , kb 1,5 kg hús, én 4 félét teszek bele: szárnyas, disznó, marha, és borjú.
Megfőzöm vízben külön-kölün a brokkolit, édesburgonyát, cukkinit, karfiolt, rizst, a sárgarépa felét, a csicsókát, a spenótot, a céklát. Leöntöm a vizüket, és tálkákba teszem. Majd felteszek egy nagy fazékba húslevest, bele a maradék répákat, az 5 fej hagymát, az összes fokhagymát, sót, zsírt és a húsokat. ez a leves lesz a sós főzelékek alapleve. egy másik fazékba felteszem a 2 nagy körtét és a 2 nagy almát, kompóttá főzőm, ez lesz az édes főzelékek alapleve. Ha kész a húsleves, kb 2,5 óra, akkor leszűröm, felfogom a levét, és szétválogatom a hozzávalóit tálakba. A kompót levét is leszűröm és külön tálba teszem a levet. Így, minden menüből 5 adag lesz, az 5 adag pont egy tele műanyag tárolója a botmixernek, amit a mixerrel együtt adnak. Nos, az összetevők: 1) brokkoli /kb1brokkoliegyharmada/+édesburgonya+husi+hagyma + a husleves2)cukkini+kevés kapor+rizs+répa+husi+hagyma+fokhagyma+ a húsleves 3)Eper, kb 7 darab /vagy más bogyós+ 1,5 banán+krumpli+marhahusi+ a kompót leve 4)Édesburgonya+rizs+hagyma+répa+husi+húsleves 5)spenót+krumpli+husi+fokhagyma+hagyma+répa+húsleves 6)Alma+körte+krumpli+1 banán+marhahúsi+a kompot leve 7)a karfiol kb 1/3-a+répa+husi+hagyma+rizs/krumpli+ a húsleves 8) Kelbimbó+körte+csicsóka+kevés krumpli+répa+ a kompót leve 9)cékla+krumpli+husi+körte+alma+ a kompót leve 10)gesztenye+banán+alma+marhahusi+krumpli+kompót leve. Az állaga mindig krémes legyen
én picit folyósabbra mixelem, így jobban szereti a kisfiam. Nekem így sokkal könnyebb, mert bármikor 15 perc alatt fel tudom melegíteni, és nem kell minden nap ezzel bibelődni. Plussz az hús alaplé nagyon házias ízt ad neki. Vashiány ellen garantált a siker lányok!
A sajtot 4 x 1 cm-es hasábokra vágjuk, és a baconbe tekerjük úgy, hogy a sajt sehol se kandikáljon ki a szalonna alól. A tojásba pici ételízesítőt keverünk, és a baconös sajtokat...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A mazsolát megmossuk. A vaj kétharmadát, a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tojássárgával, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 40 perc A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük benne, felöntjük a tejszín és tej keverékével, sűrűre főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb hasábokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olíva olajon kicsit megpirítjuk, közben sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a friss rozmaringot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű