2 cukkini, 1 brokkoli, 1 karfiol, 2 édesburgonya, leveles spenót, fagyasztott eper, 4 banán, 2 alma, 2 körte, kb 10 kelbimbó, kb 1/2 kg csicsóka, 1 kg krumpli, kb 70dkg sárgarépa, 3 szál fehérrépa, 1,5 marék rizs, 1 cékla, kb 7 szem gesztenye, 5 hagyma, 10 fej fokhagyma, só, házizsír , kb 1,5 kg hús, én 4 félét teszek bele: szárnyas, disznó, marha, és borjú.
Megfőzöm vízben külön-kölün a brokkolit, édesburgonyát, cukkinit, karfiolt, rizst, a sárgarépa felét, a csicsókát, a spenótot, a céklát. Leöntöm a vizüket, és tálkákba teszem. Majd felteszek egy nagy fazékba húslevest, bele a maradék répákat, az 5 fej hagymát, az összes fokhagymát, sót, zsírt és a húsokat. ez a leves lesz a sós főzelékek alapleve. egy másik fazékba felteszem a 2 nagy körtét és a 2 nagy almát, kompóttá főzőm, ez lesz az édes főzelékek alapleve. Ha kész a húsleves, kb 2,5 óra, akkor leszűröm, felfogom a levét, és szétválogatom a hozzávalóit tálakba. A kompót levét is leszűröm és külön tálba teszem a levet. Így, minden menüből 5 adag lesz, az 5 adag pont egy tele műanyag tárolója a botmixernek, amit a mixerrel együtt adnak. Nos, az összetevők: 1) brokkoli /kb1brokkoliegyharmada/+édesburgonya+husi+hagyma + a husleves2)cukkini+kevés kapor+rizs+répa+husi+hagyma+fokhagyma+ a húsleves 3)Eper, kb 7 darab /vagy más bogyós+ 1,5 banán+krumpli+marhahusi+ a kompót leve 4)Édesburgonya+rizs+hagyma+répa+husi+húsleves 5)spenót+krumpli+husi+fokhagyma+hagyma+répa+húsleves 6)Alma+körte+krumpli+1 banán+marhahúsi+a kompot leve 7)a karfiol kb 1/3-a+répa+husi+hagyma+rizs/krumpli+ a húsleves 8) Kelbimbó+körte+csicsóka+kevés krumpli+répa+ a kompót leve 9)cékla+krumpli+husi+körte+alma+ a kompót leve 10)gesztenye+banán+alma+marhahusi+krumpli+kompót leve. Az állaga mindig krémes legyen
én picit folyósabbra mixelem, így jobban szereti a kisfiam. Nekem így sokkal könnyebb, mert bármikor 15 perc alatt fel tudom melegíteni, és nem kell minden nap ezzel bibelődni. Plussz az hús alaplé nagyon házias ízt ad neki. Vashiány ellen garantált a siker lányok!
Keverjük össze a darált sertés és csirkehúst, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. A kenyeret áztassuk be 100 ml tejbe, majd ha puhára ázott, kinyomkodás után adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt sóval, aki szereti ételízesítővel, roppanósra pároljuk. Közben az olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, rátesszük a darált húst, megszórjuk őrölt paprikával, borssal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk.Egy jól kezelhető,rugalmas tésztát kapunk. Meleg helyen kelesztjük 20 percig.--Én bekapcsoltam a sütőt,mert itt esik az eső,hűvös van-- Átgyúrjuk és újabb 20...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: Könnyű