menu

Családireceptkönyv.hu

Csőbensült csirkés- sajtkrémes nokedli


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg csirkemellfilé
4 ek olaj
só, borsízlés szerint
20 dkg natúr tömlős krémsajt
3 ek tejföl
15 dkg reszeltsajt

Nokedlihez:
30 dkg liszt
2 tojás
1 tk só
víz szükség szerint

Sütéshez:
margarin


Elkészítés:


A húst apró kockára vágjuk, és a olajon fehérre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk.
Ez idő alatt elkészítjük a nokedlit. A hozzávalókat összekeverjük annyi vízzel, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Lobogó sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük.
Ha a hús elkészült, levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt és a krémsajtot. Összeforgatjuk a nokedlivel, és a margarinnal kikent tepsibe simítjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 180°C-on addig sütjük, míg a sajt megbarnul a tetején.

Csőbensült csirkés- sajtkrémes nokedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Saslik- grill party
Saslik- grill party

A pác: - 2 púpos kanál mustár - bors - só csapott kanál - olaj 2-3 dl - petrezselyem összekeverjük és belerakjuk a felkockázott zöldsége,gombát 1-3 órát érleljük és pálcára...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Káposztás-répás tócsni
Káposztás-répás tócsni

A zöldségeket lereszelem, és elkeverem a liszttel meg a darával. A tojást és a sót egy külön pohárban felverem. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítok. A tojást közvetlenül a sütés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tarjás-sajtos fodros kocka
Tarjás-sajtos fodros kocka

A tésztát bő, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, átöblítjük, és hagyjuk lecsepegni. A tarját egész apró kockára vágjuk. A tömlős sajtot a tojással egy tálban simára keverjük. Hozzáa...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
TÖLTÖTT PAPRIKA
TÖLTÖTT PAPRIKA

Egy nagyobb űrtartalmú, 5-6 literes rozsdamentes, vastagabb aljú edényben az olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítek, félrehúzom, megszórom pirospaprikával, és felengedem...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk