30 dkg csirkemellfilé
4 ek olaj
só, borsízlés szerint
20 dkg natúr tömlős krémsajt
3 ek tejföl
15 dkg reszeltsajt
Nokedlihez:
30 dkg liszt
2 tojás
1 tk só
víz szükség szerint
Sütéshez:
margarin
A húst apró kockára vágjuk, és a olajon fehérre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk.
Ez idő alatt elkészítjük a nokedlit. A hozzávalókat összekeverjük annyi vízzel, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Lobogó sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük.
Ha a hús elkészült, levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt és a krémsajtot. Összeforgatjuk a nokedlivel, és a margarinnal kikent tepsibe simítjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 180°C-on addig sütjük, míg a sajt megbarnul a tetején.
A kukoricadarát feltesszük főni a sós vízben. Folyamatosan kevergetjük, kezdetben kézi habverővel, később, mikor már sűrű, fakanállal. Mikor már kellően besűrűsödött, szépen pöfék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kevés zsiradékban dinszteltem, kihűtöm, majd a darálthúshoz keverem. Mehetnek hozzá a fűszerek, a petrezselyem, a tojás és a víz is. A cukkínit kb. 1 cm-es karikára vágom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legtöbb időt a hozzávalók pucolása és felaprítása veszi igénybe. A karfiolt rózsáira szedjük, aprítógépbe tesszük, így kapjuk meg a rizs utánzatot. A hagymát és a fokhagymát fela...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMajonézes krumplisaláta Tedd oda főni a krumplit héjában. Válogasd ki a kisebbeket, mert ezek hamarabb megfőnek. Fontos, hogy nagyjából egyforma nagyságú krumplikat válogass, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz