30 dkg csirkemellfilé
4 ek olaj
só, borsízlés szerint
20 dkg natúr tömlős krémsajt
3 ek tejföl
15 dkg reszeltsajt
Nokedlihez:
30 dkg liszt
2 tojás
1 tk só
víz szükség szerint
Sütéshez:
margarin
A húst apró kockára vágjuk, és a olajon fehérre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk.
Ez idő alatt elkészítjük a nokedlit. A hozzávalókat összekeverjük annyi vízzel, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Lobogó sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük.
Ha a hús elkészült, levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt és a krémsajtot. Összeforgatjuk a nokedlivel, és a margarinnal kikent tepsibe simítjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 180°C-on addig sütjük, míg a sajt megbarnul a tetején.
Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítjuk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst,sózzuk,borsozzuk hozzáadjukm a paprikát és a fokhagymátmeg a köményt. Felöntjük vízzel és 30perc alatt puhára párolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legfontosabb dolog az, hogy hogyan vágjuk a káposztát. Fontos, hogy úgy vágjuk fel ahogyan a képen is látható, hogy a gerinc összefogja a leveleket, mert másképp szétesik. Vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű