Ez a recept ugyanolyan jó villásreggeli, de ebédre vagy vacsorára is készíthető.
Ezeket szerezd be:
1/4 csésze nyers rizs
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
30 dkg darált hús
12 nagy paradicsom
1 tk. apróra vágott menta
1 tk. apróra vágott friss kapor
Só és bors
1 zöldpaprika, szeletekre vágva
1. Vágjuk le a paradicsomok kalapját, majd próbáljuk meg kivenni egy kanállal a belsejét. A héját nem kell meghámozni, de a magvakat és a keményebb részeket kanalazzuk ki.
2. Keverjünk minden töltelék hozzávalót finoman egymásba, egy negyed csésze vajjal. Töltsük meg a paradicsomokat, majd helyezzük vissza kalapjukat. Helyezze gondosan a tepsibe, adjunk hozzá néhány evőkanál olajat és vizet. Fedjük le fóliával, és pároljuk alacsony fokon fél óráig, vagy amíg a paradicsom meg nem puhul.
A recept forrása – receptvaros.hu
A hozzávalókat összekeverjük, kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk, majd egyenként lisztbe forgatjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük és miután lehűtöttük, megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, A parizert 3-4 mm-es kockákra vágjuk, vagy lereszeljük. A tejfölt elkeverjük a must...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük, lereszeljük. A szalonnát betesszük egy lábosba, tűzre tesszük. Ha megsült kivesszük és lemerünk egy kis zsírt. A maradék zsírba apróra vágott hagymát teszünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kivajazott edénybe reszelt sajtot teszünk. A szeletekre vágott csirkemellek mindkét oldalát fűszerezzük, belemártjuk a felvert tojásba, rátesszük a reszelt sajt tetejére. Megszór...
Elkészítési idő: 25 perc+60 perc Nehézség: Könnyű