menu

Családireceptkönyv.hu

Tojásos csónakok


Írta:

Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás
80 dkg (4 db) cukkini
10 dkg póréhagyma
30 dkg paprika
60 dkg paradicsom
3 ek. olaj
1 tk. vágott bazsalikom
1 dl paradicsom-ivólé
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


1. A tojásokat keményre főzzük. A zöldségeket megmossuk. A cukkíniket kettévágjuk és kikaparjuk a belsejüket. A kiszedett belsőt apróra vágjuk. A pórét és a paprikát megtisztítjuk, húsukat szintén apróra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, húsát kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

2. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a póréhagymát, hozzáadjuk a cukkínidarabkákat és a paprikát. Sózzuk, borsozzuk, kevergetve pároljuk. Amikor összepirult, levesszük a tűzről.

3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A főtt tojást kockákra vágjuk, a zöldségekhez adjuk. A cukkíniket megtöltjük ezzel a masszával, tűzálló tálba tesszük, és a sütőben kb. 8 percig pirítjuk.

4. A paradicsomot elkeverjük a bazsalikommal és a paradicsomlével. A cukkínit kivesszük a sütőből, mellé öntjük a paradicsomragut, és kb. 15 percre visszatesszük a sütőbe. Végül rászórjuk a sajtot, és még 15 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul, majd forrón tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Gombás-pulykamelles egytálétel
Gombás-pulykamelles egytálétel

gy tepsit kikenünk szőlőmagolajjal. Ebbe belehelyezzük a kiklopfolt pulykamell szeleteket, rászórjuk a felszeletelt gombát, majd sózzuk, borsozzuk. A tejföllel elkeverjük az étel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött káposzta
Töltött káposzta

A megdarált húst, a megmosott rizst fokhagymával,hagymával,borssal és sóval összegyúrjuk tölteléknek. A hasáb nagyobb leveleit kettévágjuk, a belső kisebbeket egészben hagyjuk, hog...

Elkészítési idő: 2 ÓRA
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconban sült tokaji borecetes csirkemáj
Baconban sült tokaji borecetes csirkemáj

A baconszeletekkel kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy a széleit később rá tudjuk hajtani a „töltelékre”. A megmosott májakat ráhelyezzük a baconre, megszórjuk majorannával, a...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
FASÍRT VAGDALT
FASÍRT VAGDALT

A vöröslencsét alaposan megmosni, majd 2x-es mennyiségű vízben a feldarabolt krumplival együtt megfőzni. a kölest is alaposan megmosni 2x-es mennyiségű vízben puhára főzni. A hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk