2 közepes rumpli
1 Paradicsom
1/2 Californiai paprika
1 kis fej hagyma
2 gerezd okhagyma
Oliva olaj
só, bors, rozmaring, oregánó, paprika
sajt
1. Hagymát apróra vágom, olajon és kis vízen párolom
2. Közben a krumplit lereszelem, a paprikát apróra vágom, majd hozzáadom a hagymához.
3. Rányomom a fokhagymát. Megfűszerezem.
4. A paradicsomot apróra szeletelem és azt is hozzáadom.
5. 20 percig kis lángon fedő alatt öszefőzöm
6. Sajtot reszelek a tetejére és kenyérrel vagy tésztával tálalom.
Esetleg bacon kockákat is lehet beletenni még az elején.
A tarhonyát az a felkockázott és kisütött szalonna zsírján megpirítom, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinsztelem. Ezt megfűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst megfőzzük: felforrósított, evőkanálnyi olajon addig pirítjuk a mosatlan rizsszemeket, míg üvegesek lesznek, ekkor felöntjük vízzel (ha bögréből mérjük ki a rizst, könnyedén...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA rizst 1,5x-es mennyiségű vízzel félpuhára főzünk (ha „rendesen” meg akarnánk főzni, akkor 2x mennyiségű víz kell hozzá). Az átmosott rizst olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót alaposan összegyúrjuk a szénhidrátcsökkentett liszttel, a tojásokkal és a sóval. Az összegyúrt tésztát 1 cm vékony, kb 39*28 cm méretű téglalappá nyújtjuk (használjunk szi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű