1 csomag tészta
45 dkg csirkemell
8 szelet bacon
10 dkg reszelt parmezán
30 dkg füstölt mozzarella
2 dl főzőtejszín
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
1 teáskanál bazsalikom
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst felszeleteljük, fűszerezzük és kevés olajban megsütjük, majd egy tányérra tesszük. A vajat egy edénybe tesszük és felolvasszuk, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és a zúzott fokhagymát, megdinszteljük. Ezt követően a lisztet is belekeverjük és folyamatos kavargatás mellett 1-2 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről és felöntjük a tejszínnel, újra felmelegítjük, de folyamatosan kavargatjuk, hogy ne legyen csomós. Amikor elkezd sűrűsödni fűszerezzük és belekeverjük a reszelt sajtokat is, majd a húst is hozzáadjuk. A leszűrt tésztát kiolajozott hőálló edénybe tesszük, hozzáadjuk a szószos csirkét és jól összekeverjük. A bacont felszeleteljük és a tetejére halmozzuk, 180 fokon sütjük 20 percen át.
… a tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papír...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt – egészben hagyva – sós, vegetás vízben félpuhára főzünk. A darált húshoz hozzákeverjük a tojást, zsemlemorzsát és a jól kinyomkodott zsömlét. Ízesítjük egy fej nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a magyaros rakott bundás zsemle receptet akkor szoktam elkészíteni, amikor pár maradék összegyűlik a hűtőben. Igazából az alapanyagokat úgy variálhatjuk, ahogy szeretnénk. A vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymat az olajon megprolom Hozza teszem a kockakra vagott hust es egyutt is parolom amig a hus kifeheredik Hozza teszem a fuszereket es felengedem annyi vizzel,hogy ellepje...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes