-
A karfiolt rózsákra szedjük és sós, fűszeres mixes vízben félpuhára főzzük. Ha kihűlt, a rózsákat ketté vágjuk, így könnyebb megsütni.
Tojásból, Szafi Fitt paleo sütőlisztből (Szafi Fitt paleo sütőliszt ITT!) és kevés kókusztejből palacsinta tésztát készítünk és ebbe forgatjuk a karfiolokat, majd kókuszzsírban, közepes lángon pirosra sütjük. Ezzel a bundával más zöldségfélét és húsokat és készíthetünk.
Köretnek a saját levében megpuhult petrezselymes vajretket készítünk, amihez kuktát használunk.
A kuktában felolvasztunk egy kevés kókuszzsírt (kókuszzsír ITT!), rádobjuk az összevágott petrezselyem zöldet kicsit megdinszteljük, majd rátesszük a hasábokra vágott retket. Megsózzuk, átforgatjuk és a kuktát lezárva sipolástól 1-2 percig főzzük, majd elzárjuk a lángot és lefedve 10-15 percig puhulni hagyjuk (mennyiségtől függően).
A karfiolt majdnem puhára főzzük,összetörjük. Hozzákeverjük a tojásokat, a lisztet, a morzsát,sózzuk-borsozzuk. Forró olajban vizes kanállan kis halmokat szaggatunk, világosra sütj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű80 dkg sertéscomb 30 dkg zöldbab (konzerv zöldhüvelyű) 10 dkg füstölt szalonna 5 ek olaj 2 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 db paradicsom 1 db paprika 1 ek őrölt fűszer...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Nehézz apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegere pirítjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a kockára vágott szárzellert, és megpároljuk őket. Ha a z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat kicsumázom. A darált húst összekeverem a tojással, rizzsel, pirospaprikát, borsot és sót teszek bele. Ízesítem az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával (által...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű