5 db jól megtermett kaliforniai paprika
fél kg sovány darált marha/csirkehús
25 dkg quinoa
2 pohár víz
1fej vöröshagyma, apróra kockázva
5 tk. csilipor
25 dkg feketebab konzerv
1 közepes konzerv paradicsom
1 kis konzerv paradicsomszósz
1 ek. extra szűz olívaolaj
reszelt sajt a díszítéshez
Főzd meg a quinoát, és ha nem konzervből készíted, a feketebabot is.
A felaprított hagymát dinszteld meg olajon, majd keverd hozzá a húst, és főzd 15-20 percig.
A félig főtt húsból, babból, quinoából, paradicsomból, paradicsomszószból, chiliből, olívaolajból és szükséges mennyiségű vízből készíts viszonylag szilárd masszát, majd töltsd meg vele a kimagozott paprikákat. A konzerv paradicsomból tegyél félre egy keveset.
A tetejüket szórd meg reszelt sajttal, majd tedd őket egy alufóliával vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A maradék paradicsomot egy pohár vízzel öntsd a tepsi aljára.
180 fokra melegített sütőben süsd 1,5 órán keresztül, először lefedve, majd az utolsó 5-10 percben fedetlenül, hogy a sajt is jól rápiruljon
A beáztatott, megmosott babot és a megmosott gerslit a fazékba tesszük. Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, az ételízesítőt és az olajat. (Ha...
Elkészítési idő: 210 perc Nehézség: KönnyűA rizst kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben félig megfőzni kb. 20-25 perc. leszűrni, a főzővizet eltenni. a vörös lencsét alaposan megmosni majd kétszeres mennyiségű enyhén sós...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat olvasszuk meg, majd szórjuk rá a lisztet, és sűrűn kevergetve, közepes lángon "pirítsuk" pár percig. Majd fokozatosan adjuk hozzá a szobahőmérsékletű tejet, amit aztán mind...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szemes bors kivételével mindent egy időben a fazékba rakunk, felöntjük hideg vízzel és nagy lángon főzni kezdjük. A forrás kezdetétől csökkentjük a lángot és elkezdjük leszedni r...
Elkészítési idő: 10 Nehézség: Könnyű