Családireceptkönyv.hu

Kolbászos-zöldborsós rizs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csésze rizs
1 szál lángolt kolbász
400 gr zldborsó

bors
4 csésze víz

Elkészítés:


A kolbászt felkarikázzuk,és kisütjük.Beletesszük a rizst,átkavarjuk párszor,hogy a zsír mindenütt bevonja,majd felöntjük a vízzel.Sózzuk,borsozzuk és addig főzzük,amíg a levét el fövi.A vége előtt 15 perccel beleszórjuk a zöldborsót.Ezután lekapcsoljuk a gázt,fedőt teszünk rá és 20 percig úgy elfeledkezünk róla,mintha nem is tudnánk,hogy mi az,hogy főzés.Ha letelt a 20 perc,villával fellazítjuk a rizst,és ha kell utánafűszerezzük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Székelykáposzta édes káposztából
Székelykáposzta édes káposztából

Először a pörkölt elkészítéséhez fogunk hozzá, a szokásos módon. Míg fő a hús, addig a káposztát legyaluljuk, enyhén besózzuk, majd állni hagyjuk. Amikor majdnem kész lett a pörköl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Sonkás-sajtos szendvics
Sonkás-sajtos szendvics

A kenyereket kettévágjuk. A sonkát és a sajtot apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a majonézzel és a tejföllel. Két-két fél kenyéren eloszlatjuk a keveréket, és rájuk tesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Édesburgonya hassalback
Édesburgonya hassalback

Az alaposan megmosott burgonyát mélyen vagdossuk be, a kialakított zsebekbe tegyük bele a felvágott szalonnát, ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és rozmaringgal. Öntözzük meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vadász-nokedli
Vadász-nokedli

A lisztből, tojásból és a vízből nokedlit készítünk, kiszaggatjuk, megfőzzük. Amíg fő a hagymát és a bacon-t apróra vágjuk, megpirítjuk. Ha kész, hozzáadjuk a nokedlit, végül a...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk