2 csésze rizs
1 szál lángolt kolbász
400 gr zldborsó
só
bors
4 csésze víz
A kolbászt felkarikázzuk,és kisütjük.Beletesszük a rizst,átkavarjuk párszor,hogy a zsír mindenütt bevonja,majd felöntjük a vízzel.Sózzuk,borsozzuk és addig főzzük,amíg a levét el fövi.A vége előtt 15 perccel beleszórjuk a zöldborsót.Ezután lekapcsoljuk a gázt,fedőt teszünk rá és 20 percig úgy elfeledkezünk róla,mintha nem is tudnánk,hogy mi az,hogy főzés.Ha letelt a 20 perc,villával fellazítjuk a rizst,és ha kell utánafűszerezzük.
A darált húst egy edényben jól összedolgozzuk a tojással, fúszerekkel, majd a prézlivel. Kis gombócokat formálunk a masszából és kicsit megolajozott tepsire rakjuk őket. 150 fokon...
Elkészítési idő: 40 percTegyük a lisztet egy tálkába, vágjuk rá a jéghideg vajat vagy Rama-t, sózzuk meg, majd kezünkkel morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a vizet és gyúrjuk cipókká. Felhasználásig tartsuk hű...
Elkészítési idő: